Cum li se distrage atenţia vânzătorilor din magazine ca să li se fure banii. Recomandările poliţiştilor

Cum li se distrage
atenţia vânzătorilor din magazine ca să li se fure banii. Recomandările
poliţiştilor

Foto: arhivă Adevărul

Mulţi angajaţi ai societăţilor comerciale se lasă păcăliţi de infractori, iar aceştia le sustrag banii sau diverse bunuri, de multe ori şi cu ajutorul unor complici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii brăileni în cadrul evenimentului naţional „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”- ediţia I din 2018 au continuat şi astăzi. 

Printre obiectivele urmărite de poliţişti s-a numărat şi informarea angajaţilor societăţilor comerciale de pe raza judeţului Brăila cu privire la factorii de risc care favorizează furturile din societăţi comerciale, modurile de operare predilecte în producerea acestor infracţiuni şi bunurile vizate de către infractori.

Recomandările poliţiştilor pentru angajaţi/vânzători:

-Fiţi atenţi la persoanele care intră în grup în magazin; s-ar putea ca, în timp ce una dintre ele vă distrage atenţia solicitându-vă informaţii despre un produs, celelalte să sustragă diferite mărfuri; 

-Manifestaţi vigilenţă atunci când vi se  solicită produse de pe rafturile mai greu accesibile ale magazinului; în momentul în care sunteţi cu spatele, hoţul va profita de neatenţia dumneavoastră şi va sustrage bunuri din magazin;

-Nu părăsiţi magazinul, chiar pentru perioade scurte de timp, fără să vă asiguraţi că aţi încuiat uşa şi aţi securizat celelalte căi de acces;

-Nu ţineţi banii din încasări la vedere;

-Nu lăsaţi, pe timpul nopţii, bunurile de  mare  valoare, în vitrine;

-Pe timpul nopţii, nu permiteţi pentru niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în incinta spaţiului comercial; folosiţi, pentru a le servi, doar fereastra amenajată în acest scop.

În acest scop, au fost purtate discuţii cu aproximativ 900 de persoane şi au fost distribuite 1.000 de flyere cu informaţii şi recomandări preventive.

citeste totul despre: