„Cu viaţa mea, apăr viaţa”, sau cum învaţă elevii brăileni să se implice în acţiunile de protecţie civilă

„Cu viaţa mea, apăr viaţa”, sau cum învaţă elevii brăileni să se implice în acţiunile de protecţie civilă

FOTO ISU Dunarea Braila

Elevii brăileni din ciclul liceal şi gimnazial ţi-au măsurat „forţele” în cadrul tradiţionalului concurs cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea, apăr viaţa”. Etapa pe municipiu s-a derulat, marţi, 29 aprilie, şi a fost găzduită de incinta Colegiului Economic „Ion Ghica” şi de aleile Grădinii Publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca de obicei, întrecerea a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila şi Compartimentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Brăila. Ca dovadă că întrecerea a fost un eveniment şcolar de real interes stă numărul mare de echipaje din învăţământul liceal aliniate la start.

Şi-au trimis reprezentanţi în competiţie Colegiul Economic "Ion Ghica", Colegiul Naţional "Ana Aslan", Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", Liceul Teoretic "Mihail Sebastian", Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", Colegiul Tehnic "C.D. Neniţescu" şi Liceul Tehnologic "Grigore Moisil". De la învăţământul gimnazial nu au participat, în schimb, decât trei echipaje, de la şcolile "Mihai Eminescu", "George Coşbuc" şi "Radu Tudoran".

Probele în care şi-au măsurat conoştinţele teoretice şi îndemănarea practică tinerii competitori au constat în acordarea primului ajutor, deplasare rapidă, trecerea unor obstacole şi transportul răniţilor.

Disputa a fost strânsă, clasamentul cunoscând modificări după fiecare probă. La ciclul liceal, primul loc a fost ocupat de echipajul Colegiului Tehnic "C.D. Neniţescu", pe doi clasându-se Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", iar pe trei Liceul Tehnologic "Grigore Moisil".

Dintre gimnazii, cei mai buni s-au dovedit a fi reprezentanţii şcolii "Radu Tudoran", urmaţi de ci de la "Mihai Eminescu", respectiv "George Coşbuc". Faza judeţeană a concursului se va desfăşura în luna mai, urmând să participe primii clasaţi la fazele locale desfăşurate în municipiu, oraşe şi comune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: