Copacii de pe bulevardul Independenţei se refac, încet dar sigur

Copacii de pe bulevardul Independenţei se refac, încet dar sigur

Arborii toaletaţi astă toamnă au început să se regenereze  FOTO Florentin Coman

Chiar dacă va mai dura cel puţin 2 ani până când îşi vor reface coroanele, arborii de pe bulevardul Independenţei toaletaţi astă toamnă au intrat în vegetaţie şi nu sunt în pericol de a se usca, aşa cum s-au temut mulţi brăileni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu câteva luni, când Direcţia „Seroplant” din cadrul Primăriei Brăila a luat decizia de a tăia crengile acestor copaci, foarte mulţi brăileni au considerat acţiunea ca fiind distructivă, protestând împotriva faptului că bulevardul arată foarte urât şi nu va mai avea umbră pe timpul verii. Conducerea "Seroplant" şi-a motivat acţiunea prin faptul că arborii respectivi crescuseră prea mari şi aveau o coroană prea bogată, care nu permitea luminii să ajungă la arbuştii şi florile de pe spaţiul verde. Totodată, exista în permanenţă pericolul ruperii de crengi care să cadă peste trecători sau liniile de tramvai, în timpul furtunilor din ce în ce mai dese şi mai puternice cu care se confruntă Brăila în ultima perioadă.

 

„Copacii se refac foarte bine, iar în perioada în care li se va forma din nou coroana, puieţii recent plantaţi pe spaţiul verde al bulevardului vor avea suficientă lumină încât să crească drepţi şi puternici”, ne-a declarat Ligia Drăgan, directorul „Seroplant” Brăila.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: