Controale la staţiile Peco, firme şi mijloace de transport în comun. 86 de brăileni au fost amendaţi pentru purtarea necorespunzătoare a măştii

Controale la staţiile
Peco, firme şi mijloace de transport în comun. 86 de
brăileni au fost amendaţi pentru purtarea necorespunzătoare a măştii

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii brăileni au aplicat amenzi ce totalizează 24.000 de lei. 21 dintre acestea au fost aplicate şoferilor de taxi şi pasagerilor pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 24-27 iulie, poliţiştii brăileni, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi poliţişti locali, au controlat mai multe societăţi comerciale, precum şi mijloace de transport în comun şi în cele cu regim de Taxi, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

Oamenii legii au verificat mai multe staţii Peco şi săli de jocuri de noroc, 97 de societăţi comerciale, au legitimat 245 de persoane şi au controlat 134 de vehicule. Cu această ocazie au fost constatate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 28.000 de lei.

”Dintre sancţiunile aplicate: 52 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 21 fiind aplicate mijloacelor de transport în regim de TAXI (16 conducătorilor auto şi 5 pasagerilor); 10 sancţiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice; 17 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;

9 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali, au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane. Cu această ocazie au fost depistate 86 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport (8 conducători auto şi 78 de pasageri), acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi, în valoare totală de peste 24.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările