Construirea unui bazin olimpic la Brăila s-a împotmolit în pânza freatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construirea unui bazin olimpic de înot, investiţie pe care brăilenii şi-o doresc de ani de zile, s-a blocat la scurt timp după ce a fost începută, în primăvara acestui an. Doar câteva săptămâni au lucrat constructorii, apoi utilajele au fost trase pe dreapta. Motivul: pânza freatică este prea ridicată, aspect care nu a reieşit din studiul geotehnic realizat înainte de demararea lucrării.

"Apa e mai sus decât ne aşteptam. Existenţa apei la un alt nivel a însemnat ca să găsim o soluţie tehnică şi atunci, împreună cu proiectanţii noştri şi cu cei de la investitor, am analizat mai multe soluţii. S-a ales una, se proiectează şi se parcuge drumul firesc într-o astfel de acţiune. Conform legislaţiei în vigoare, ea trebuie trecută printr-un CTE.

CTE-ul ăsta înseamnă că trebuie făcută toată documentaţia, avizată iar de profesorii care au avizat proiectul. Perioada asta fiind cu examene, cu oameni care au plecat, n-a ieşit totul într-o săptămână cum speram toţi. Părerea mea este că lucrurile o să se rezolve cât de curând", a declarat, pentru un post de televiziune naţional, Dan Nechifor, directorul general al "Midanne Invest Grup", societatea care execută lucrările de costrucţii.

Primăria Brăila susţine că, atunci când a emis autorizaţia de construcţie în locaţia respectivă, s-a bazat pe un studiu geotehnic, din care nu reieşea că ar fi probleme cu pânza freatică. „Noi am emis autorizaţia de construire pentru acest proiect, autorizaţie care a avut la bază un studiu geotehnic ce ar fi trebuit să indice straturile de pământ şi la ce adâncime este pânza freatică acolo. Probelmele acestea care au apărut în perioada execuţiei cu siguranţă vor fi remediate pentru că, în anul 2015, este posibil orice din punct de vedere tehnic", declară viceprimarul municipiului Brăila, Alexandru Dănăilă.

Lucrările de construcţie se realizează în cadrul unui contract încheiat de Compania Naţională de Investiţii cu antreprenorul general "Midanne Invest Grup" din Bucureşti. Investiţia se ridică la circa 8 milioane de euro, iar beneficiarul final este municipalitatea locală care, începând din primul semestru al anului 2016, ar trebui să dispună de un complex sportiv cu o capacitate maximă de 1.000 locuri.

Pentru a putea organiza competiţii continentale, bazinul de înot olimpic va avea o lungime de 50 metri şi o lăţime de 25 metri, 10 culoare, fiecare dintre ele având lăţimea de 2,5 metri şi o adâncime a apei de maximum 2 metri. Baza sportivă va dispune de sală de forţă, saună, vestiare spaţioase, grupuri sanitare, cabinet medical şi cabinet antidoping.

Şcoala brăileană de nataţie a obţinut, de-a lungul timpului, rezultate remarcabile. Cele mai de seamă exponente ale acesteia sunt campioanele olimpice Diana Mocanu şi Camelia Potec.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite