Consiliul Judeţean Brăila alocă două premii „simbolice dar onorante” pentru Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darclee"

Consiliul Judeţean Brăila alocă două premii „simbolice dar onorante” 
pentru Festivalul şi Concursul Internaţional de 
Canto

Festivalul Internaţional de Canto Hariclea Darclee va avea, anul acesta, ediţia jubiliară  FOTO adevarul.ro

Consiliul Judeţean Brăila va contribui cu două premii la ediţia jubiliară din acest an a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclee", de la a cărui debut se împlinesc anul acesta 20 de ani. Sumele alocate sunt „simbolice dar onorante” potrivit preşedintelui interimar al CJ, Viorel Mortu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii judeţeni au stabilit să acorde un premiu de excelenţă, în valoare de 4.000 de dolari, şi un premiu de 3.000 dolari pentru cel mai tânăr interpret din concurs. Totodată, CJ va invita juriul internaţional la o plimbare cu vaporul pe Dunăre.

"Punem în discuţie participarea noastră, aproape simbolică aş spune, nesemnificativă financiar, la ediţia jubiliară «Hariclea Darclee». Până acum, în ultimii ani, Consiliul Judeţean a participat mai puţin la acest festival de muzică simfonică. La primele ediţii a participat cu sume importante, dar în ultimii 10 ani, de exemplu, doar simbolic. Având în vedere că este un moment aniversar - a 20-a ediţie -, am propus, şi vă rog să fiţi de acord, să nu participăm cu sume prea mari, dar să dăm aceste două premii. Cred că aşa ne stă bine, aşa este onorant", a declarat Viorel Mortu.

În acest an, în urma selecţiei, au fost aleşi 180 de tineri artişti din întreaga lume pentru a participa la ediţia jubiliară a Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclée". Manifestarea va avea loc în perioada 28 iulie – 8 august.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: