Consilierii judeţeni au scăzut cu un leu tariful de închiriere a navei de pasageri “Ovidiu”. O oră de marş nu mai costă 697 lei, ci 696 lei. Care e explicaţia

Consilierii judeţeni au 
scăzut cu un leu tariful de închiriere a navei de pasageri “Ovidiu”. O 
oră de marş nu mai costă 697 lei, ci 696 lei. Care e explicaţia

Nava Ovidiu este foarte rar solicitată de amatorii de croaziere pe Dunăre   FOTO Florentin Coman

Nava de pasageri “Ovidiu 1”, aflată în patrimoniul Consiliului Judeţean Brăila din 2006, iese foarte rar în curse pe Dunăre, deşi a fost reabilitată, în perioada 2008 – 2013, iar acum se află într-o stare foarte bună. Din câte se pare, tariful practicat de CJ este cel care îi descurajează pe eventualii clienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tariful pentru închirierea Navei “Ovidiu” la ora de marş este în prezent 696 lei, după ce a scăzut cu un leu, de la 697 lei. Modificarea de tarif a fost aprobată, săptămâna trecută, într-o şedinţă de CJ şI a fost motivată de actualizarea preţurilor de închiriere a ambarcaţiunii în conformitate cu indicele de inflaţie de 0,9991 pe perioada de calcul fixată începând cu luna aprilie 2015 şi până în prezent.

Subiectul a stârnit nemulţumiri în rândul grupului de consilieri judeţeni liberali, care au catalogat hilară situaţia şI şi-au exprimat nemulţumirea că nu se fac demersuri concrete pentru eficientizarea activităţii acestei nave.

“Am văzut la acest proiect cu Nava «Ovidiu» că s-a făcut o reducere «substanţială» pentru ca nava să funcţioneze. De la 697 de lei la 696 lei. Adică pentru 1 leu consideraţi că anul acesta nava va fi închiriată pentru mai multe curse?”, a comentat consilierul PNL Ovidiu Nechita, care a mai spus că, cel mai probabil, tariful prea mare şi proasta administrare a navei stau la baza faptului că nu prezintă interes pentru cetăţeni pentru a fi închiriată.

“Deci dumneavoastră vreţi să facem un cost mai jos? Este un cost pe oră de închiriat nava. Este preţul corect. Asta «că nu vine nimeni», trebuie analizată în alt context. Proiectul a fost în transparenţă decizională, puteaţi să spuneţi asta în Comisia de specialitate, să vă luaţi toate datele şi de la doamna director de Patrimoniu”, a răspuns Francisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila.

În 1983, când a intrat în patrimoniul fostului Liceu de Marină, nava "Ovidiu" costa7,8 milioane de lei, adică valora cât 100 de maşini “Dacia” din acea perioadă. După desfiinţarea liceului de marină, în 2006, vasul a fost preluat de Universitatea Bucureşti, care însă nu a avut fonduri pentru întreţinerea lui, astfel că l-a cedat Consiliului Judeţean Brăila. Nava a intrat în reparaţii în 2008, iar acum se găseşte într-o stare destul de bună, însă cu toate acestea nu reuşeşte să atragă interesul amatorilor de croaziere pe Dunăre.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările