Consilierii judeţeni brăileni vor vota, la final de lună, noul conducător al judeţului

Consilierii judeţeni brăileni vor vota, la final de lună, noul conducător al judeţului

Liderii PSD au anunţat că sunt de acord cu alegerea unui preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila FOTO arhivă

Undă verde pentru organizarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. După ce postul a devenit vacant, liberalii au dus o luptă politico-administrativă cu social-democraţii, derulată cu certuri, scandaluri şi jigniri în plenul CJ, toate pentru alegerea unui nou preşedinte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi până acum social-democraţii, care deţin majoritatea în Consiliu, au refuzat cu fermitate propunerea PNL de a se organiza alegeri, de curând au anunţat că s-au răzgândit, pe motiv că s-au săturat de circ. Noile alegeri se vor organiza în baza noii legi. Astfel, actualii membri cj vor vota în secret persoanele ce vor fi propuse tot de ei.

“Trebuie să stingem conflictul ăsta, că, altfel, la fiecare şedinţă de CJ va exista o oră de discuţii, dacă să se introducă sau nu pe ordinea de zi acest subiect”, a declarat, în conferinţă de presă , preşedintele interimar al filialei PSD Brăila, Aurel Simionescu.

Dacă PSD nu şi-a stabilit candidatul, PNL spune că nu va propune pe nimeni, conştient de faptul că, neavând majoritate în consiliu, candidatul este sortit eşecului.

"La PSD, cu legea e cam aşa: azi ne convine, avem chef, o aplicăm. Mâine nu ne mai convine sau nu avem noi chef, ni se pare că nu ştiu ce şi nu o mai aplicăm. Deci, pentru PSD legea se aplică selectiv, subiectiv, în funcţie de situaţie, de moment şi de interese. Pe de altă parte, nu pot să nu recunosc faptul că mă bucur că au ajuns la vorba noastră. Dar nu vom face o propunere pentru preşedinţia CJ Brăila care să se ducă în derizoriu, atât timp cât nu reuşim să avem o majoritate", a declarat şeful PNL Brăila, Cătălin Boboc.

Amintim că funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila a fost declarată vacantă dupa ce Gheorghe Bunea Stancu (PSD) a fost suspendat prin ordin al prefectului, ca urmare a problemelor sale cu justiţia. Stancu, aflat acum după gratii, a contestat în  instanţă ordinul de suspendare şi abia în toamna trecută s-a dat o decizie definitivă şi irevocabilă în procesul respectiv, iar postul a fost declarat vacant. Din decembrie 2014, CJ Brailă este condus de vicepresedintele Viorel Mortu (PSD), care are atribuţii de preşedinte.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările