Concurs de descarcerare şi acordare a primului ajutor. Pompierii s-au întrecut în îndemânare şi rapiditate

Concurs de
descarcerare şi acordare a primului ajutor. Pompierii s-au întrecut în îndemânare
şi rapiditate

Foto: arhivă Adevărul

Echipa de paramedici a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a ocupat locul al treilea la faza zonală a concursului de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat, ediţia 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 18 – 20 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a organizat faza zonală a ediţiei 2018 a „Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat”, în cadrul căreia cele mai bune echipe de salvatori din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Buzău, Bucureşti-Ilfov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea s-au întrecut în dovedirea cunoştinţelor, abilităţilor şi experienţei profesionale.

”Echipajele participante au concurat la două probe, respectiv „descarcerarea din vehicule” şi „acordarea primului–ajutor medical calificat”. Pe parcursul celor două probe, echipajele au lucrat simultan, evaluatorii punctând echipele participante pentru îndemânare, rapiditate şi respectarea tehnicilor şi procedurilor specifice!”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Echipajul fiecărui judeţ a fost format dintr-o echipă de descarcerare compusă dintr-un comandant de echipaj, servanţi, paramedici şi o rezervă conducător autospecială şi paramedic, respectiv, dintr-o echipă de acordare a primului ajutor calificat formată numai din paramedici.

Echipa  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila, condusă de slt. Melinte Lucian, a avut în componenţă pe plt. adj. şef Mihail Gabriel, plt. adj. Sandu Eugen, plt. adj. Tihanov Vasile, plt. maj. Bejan Marius, plt. maj. Dicu Cezar şi plt. maj. Istrate Gheorghe.

După parcurgerea probelor de concurs echipa inspectoratului a ocupat locul III la de „Acordarea primului–ajutor medical calificat”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările