Cod galben de inundaţii pe Buzău şi Călmăţui. Autorităţile brăilene nu îşi fac probleme, bazându-se pe digurile care protejează localităţile riverane

Cod galben de inundaţii pe Buzău şi Călmăţui. Autorităţile brăilene nu îşi fac probleme, bazându-se pe digurile care protejează localităţile riverane

FOTO adevarul.ro

O avertizare cod galben de inundaţii pe râurile Buzău şi Călmăţui, cursuri de apă care tranzitează şi judeţul Brăila, a intrat în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 2.00, şi este valabilă până duminică, 29 noiembrie, ora 16.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Sunt anunţate creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare. Avertizarea vine în contextul în care mai multe zone din ţară s-au confruntat deja cu inundaţii, pe fondul precipitaţiilor din ultima perioadă.

În judeţul Brăila, localităţile riverane Călmăţuiului şi Buzăului sunt protejate de diguri puternice, astfel că e greu de crezut că vor fi probleme. Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila dă asigurări că situaţia este sub control.

"Nu ne aşteptăm la situaţii deosebite. Probleme ar putea fi pe cursurile superioare ale Călmăţuiului şi Buzăului. Pe sectoarele brăilene, avem diguri puternice şi bine întreţinute. Nu există nicio zonă cu probleme care să cedeze în cazul unui debit mare", spune Adrian Turiac, directorul SGA Brăila.

Citiţi şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: