Cluburile şi discotecile luate la puricat de autorităţile brăilene. Se verifică existenţa autorizaţiilor şi respectarea normelor de prevenire a incendiilor

Cluburile şi discotecile luate la puricat de autorităţile brăilene. 
Se verifică existenţa autorizaţiilor şi respectarea normelor de 
prevenire a incendiilor

FOTO adevarul.ro

Autorităţile brăilene au declanşat, marţi, 3 noiembrie, o amplă acţiune de control care vizează clubirile, discotecile, saloanele de nunţi, pub-urile din municipiul şi judeţ. Operaţiunea vine ca urmare a tragediei petrecute la clubul Colectiv din capitală şi urmăreşte situaţia autorizărilor locaţiilor respective.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controalele sunt făcute din echipe mixte ale Poliţiei, Jandarmeriei, ISU şi Poliţiei Locale. Fiecare instituţie va acţiona în baza competenţelor stabilite prin lege. Astfel, Poliţia Locală va verifica dacă locaţiile în cauză sunt în regulă cu autorizaţiile de construcţie şi autorizaţiile de funcţionare. La r=ndul lor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila vor urmări dacă unităţile verificate au fost avizate şi/sau autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Ofiţerul de relaţii publice al ISU „Dunărea” Brăila, lt. col. Stoian Ştefan, informează că, în perioada ianuarie – octombrie, s-au mai făcut controale tematice, în colaborare cu Poliţia şi Jandarmeria, la discoteci şi cluburi din municipiu şi judeţ, fiind aplicate 12 sancţiuni, în valoare totală de 9.000 lei. Amenzile au fost date pentru nereguli precum lipsa dotărilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă - cum ar fi banalele extinctoare -, deficienţe tehnice - prize, aparate electrice defecte - sau nerespectarea unor reguli de bază privind prevenirea incendiilor.

Problemele cele mai mari au fost depistate în mediul rural, unde s-au întâlnit cele mai multe nereguli. S-au descoperit, de exemplu, discoteci care funcţionau în clădirea căminului cultural din sat, unde încălzirea pe timpul iernii se făcea cu sobe metalice situate foarte aproape de scenele confecţionate din lemn. Amenzile aplicate s-au situat între 500 şi 3.000 lei.

În total, există 25 de locaţii gen cluburi, discoteci sau pub-uri, dintre care 12 sunt situate în mediul rural, iar 13 în municipiul Brăila. Dintre acestea, doar trei sunt autorizate la ora actuală, una este în curs de avizare, iar două au avize.

"Nu toate locaţiile unde se organizează discoteci se încadrează în prevederile HG 19/2014 privind modificarea şi completarea HG 1.739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu. În conformitate cu legislaţia în vigoare, constituie obligativitatea investitorilor ori, după caz, beneficiarilor investiţiei să ceară la ISU aviz şi/sau autorizaţie la incendiu când se solicită certificate de urbanism la investiţii noi sau pentru lucrări de schimbare a destinaţiei sau modernizare a unor spaţii deja existente", menţionează biroul de presă al ISU "Dunărea" Brăila.

Citiţi şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: