Clemenţă a judecătorilor pentru membrii temutei grupări interlope „Caţali“. Răpeau tinere, le ameninţau cu moartea şi le obligau să se prostitueze

Clemenţă a judecătorilor pentru membrii temutei grupări interlope „Caţali“. Răpeau tinere, le ameninţau cu moartea şi le obligau să se prostitueze

Cornel Amza este dus la poliţişti la instanţă, cu propunere de arestare preventivă Foto: Adevărul

Interlopii au racolat 17 tinere, multe minore, prin promisiuni mincinoase, constrângere, violenţă şi chiar ameninţări cu moartea.  Membrii grupării ”Caţali” au obţinut sute de mii de dolari din exploatarea copilelor, iar acum judecătorii le-au redus pedepsele la jumătate.

În februarie 2015, membrii grupării interlope ”Caţali” au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru trafic de minori, trafic de persoane, spălare de bani şi proxenetism. 

În boxa acuzaţilor au ajuns Cornel Amza, Radu Bogăţeanu, zis "Romică Caţali", Nicolae Pătraşcu, Liliana Graur, Alina Serea, Cătălin Pradaiş, Mihai Tănase, Sorin Alexandru Botea, Ionel Graur şi Petruş Serea Panaghiotidis, zis "Dumitrel".

Procurorii DIICOT susţin că faptele au fost comise în perioada 2002 – 2004, interval în care membrii grupării infracţionale ar fi exploatat 17 tinere (inclusiv minore), obţinând 470.000 dolari şi 65.000 euro.

Petruş Serea Panaghiotidis  este acuzat că ar fi obţinut din exploatarea tinerelor racolate şi trimise în cluburile din Spania aproape 250.000 dolari şi peste 53.000 euro. Victimele traficului de carne vie coordonat de gruparea fraţilor "Caţali" au fost racolate prin promisiuni mincinoase, prin constrângere, violenţă şi chiar ameninţări cu moartea.

Pe 13 martie, Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în acest caz, reducând aproape la jumătate pedepsele aplicate interlopilor în primă instanţă de Tribunalul Brăila.

Reduceri semnificative ale pedepselor

Astfel, Radu Bogăţeanu a primit şase ani şi trei luni de închisoare pentru trafic de persoane, în timp ce Petru Serea Panaghiotidis va sta cinci ani după gratii, după ce iniţial fusese condamnat la 10 ani de închisoare.

Şi Sorin Alexandru Botea a beneficiat de o reducere semnificativă a pedepsei, de la şapte ani la trei ani şi şase luni de închisoare, care a fost suspendată sub supraveghere, iar Cornel Amza va executa patru ani de închisoare, după ce fusese condamnat iniţial la nouă ani de închisoare.

Cătălin Pradaiş va sta la închiisoare trei ani, deşi primise şapte ani de închisoare de la prima instanţă, iar Ionel Graur a fost condamnat la şase ani de închisoare, fiind iniţial condamnat la opt ani de închisoare.

Cornel Amza este o veche cunoştinţă a poliţiştilor, anchetatorii stabilind că, în perioada 2012-2014, interlopul ar fi înlesnit practicarea prostituţiei în cazul a  trei tinere din municipiul Brăila, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, în Spania şi Elveţia, obţinând 300.000 de lei, din care 30.000 de lei au fost ridicaţi în urma percheziţiei efectuate de oamenii legii.

Procurorii au pus iniţial sechestru pe un teren, un imobil, unde este şi sediul unei societăţi comerciale, toate amplasate în municipiul Brăila, precum şi pe un autoturism, care aparţin interlopului. 

Pe 1 noiembrie, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv în acest caz pe Cornel Amza la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările