Ce spun specialiştii legat de tratarea coronavirusului cu antibiotice. Ce efecte adverse pot să apară

Ce spun specialiştii
legat de tratarea coronavirusului cu antibiotice. Ce efecte adverse pot să apară

Foto: arhivă Adevărul

Antibioticele acţionează doar împotriva bacteriilor, nu a virusurilor. Nu luaţi antibiotice fără ca acest lucru să vă fie indicat de către un medic, recomandă specialiştii Ministerului Sănătăţii.

”La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele şi diareea severă pot fi astfel de efecte adverse. Mai mult, apare tot mai des rezistenţa bacteriilor faţă de antibioticele la care sunt expuse, România fiind una dintre ţările unde acest fenomen este mai frecvent decât în alte ţări europene”, precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Infecţiile determinate de bacteriile rezistente la antibiotice sunt mai greu de tratat, fiind nevoie de antibiotice mai puternice şi mai costisitoare. Astfel, în anumite cazuri rămân foarte puţine soluţii pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu bacterii rezistente.

Totuşi, infecţii bacteriene pot apărea în cursul unei infecţii cu coronavirus (coinfecţie). În această situaţie, în timpul spitalizării, puteţi fi trataţi şi cu antibiotice, dar acest lucru se întâmplă doar sub supravegherea medicului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: