Ce pedeapsă are de executat bărbatul care a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm

Ce pedeapsă are de executat bărbatul care a aruncat cu o
soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm

FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru ultraj, în februarie 2022, după ce a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm, provocându-le arsuri oftalmologice.

Un bărbat din Brăila a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în februarie 2022,  sub acuzaţia de ultraj, după ce a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm, provocându-le arsuri oftalmologice,  au stabilit anchetatorii.

„S-a reţinut că la data de 29.01.2022, în jurul orei 20,30, ca urmare a unei intervenţii a organelor de ordine publică, inculpatul a aruncat cu o soluţie chimică în zona în care se afla persoana vătămată agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Brăila şi persoana vătămată jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiindu-le provocate suferinţe fizice ca urmare a unor arsuri oftalmice", au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Pe 10 februarie 2022, procurorii au solicitat Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a bărbatului pentru ultraj. Solicitarea Parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, începând cu data de 10.02.2022.

La patru luni de la comiterea faptei a fost pronunţat şi un prim verdict în acest caz. Bărbatul a fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare cu executare pentru ultraj.

„Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată O. G. V.). Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată C. M.). Contopeşte pedepsele stabilite, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 (patru) luni închisoare, urmând ca inculpatul O. D. să fie condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an şi 10 (zece) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. Menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul O. D. Deduce din durata pedepsei stabilite prin prezenta hotărâre, perioada în care inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 09.02.2022 la zi. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în soluţia dată de Judecătoria Brăila.

Sentinţa instanţei nu este definitivă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Bărbatul care plesnea peste fund elevele, pe stradă, pus în libertate. Tribunalul a anulat arestul preventiv

Ce pedeapsă a primit gălăţeanul care a jefuit o casă de schimb valutar cu un pistol de jucărie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările