Cazul înspăimântător al bărbatului care a violat o fetiţă de 12 ani ca să se răzbune pe tatăl copilei. Ţinea în telefonul mobil poze cu copii dezbrăcaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Iordache este dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă Foto: obiectivbr.ro
Leonard Iordache este dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă Foto: obiectivbr.ro

După ce l-au reţinut pentru viol, anchetatorii au descoperit în telefonul bărbatului de 40 de ani numeroase poze cu copii în ipostaze sexuale. Individul este recidivist, fiind eliberat condiţionat anul trecut.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Leonard Iordache, un brăilean de 40 de ani, pentru pornografie infantilă, iar Curtea de Apel Galaţi  a stabilit, pe 5 septembrie, legalitatea sesizării instanţei, urmând să stabilească primul termen de judecată. După ce l-au reţinut pentru violarea unei fetiţe de 12 ani, poliţiştii au descoperit în telefonul mobil  al acestuia numeroase poze cu copii dezbrăcaţi în ipostaze sexuale.

Leonard Iordache este un recidivist eliberat recent din închisoare care a şocat o ţară întreagă după ce a mers la un amic, iar după o discuţie contradictorie cu acesta, i-a răpit fiica de 12 ani şi a batjocorit-o ca să se răzbune pe el.

Curtea de Apel Galaţi a hotărât, pe 16 iulie 2019, să rejudece cazul brăileanului de 40 de ani, condamnat iniţial de Judecătoria Brăila la 6 ani de închisoare pentru viol. 

Judecătorii au luat această decizie după ce prima instanţă a omis să se pronunţe asupra uneia dintre acuzaţiile aduse de procurori, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal, după cum ne-a declarat judecătorul Cosmin Răzvan Mihăilă, preşedintele Curţii de Apel Galaţi.

Pe 20 octombrie 2018, toţi poliţiştii din Brăila au intrat în alertă după ce un bărbat de 43 de ani a sesizat faptul că fiica sa de doar 12 ani a dispărut din faţa casei unde se juca. Cu doar câteva minute înainte, bărbatul fusese vizitat de un amic de-al său, Leonard Iordache (40 de ani), acesta devenind principalul suspect în cazul dispariţiei copilei.

Tatăl fetiţei a postat atunci mesaje pe reţelele de socializare şi a apelat la prieteni pentru a o căuta, numeroşi brăileni mobilizându-se pentru a da de urma copilei dispărute. 

“Vecinii susţin că fetiţa a fost văzută în compania unei persoane, aceasta fiind un vechi prieten al tatălui ei. Bărbatul fost prieten al tatălui, pe numele lui Leonard Iordache, a fost văzut în preajma fetiţei. Rog cine are informaţii sau cine a văzut-o pe fetiţă să apeleze serviciul de poliţie. Tatăl e disperat să îşi găsească fetiţa”, este unul dintre mesajele postate pe Facebook de către unul dintre cunoscuţii tatălui copilei.

O zi mai târziu, fetiţa a revenit acasă în stare de şoc şi cu hainele murdare de sânge. Micuţa a povestit că a fost răpită şi apoi violată de amicul tatălului său. Conform unor surse judiciare, agresorul a comis gestul şocant pentru a se răzbuna pe tatăl fetiţei. 

După o zi de căutări, poliţiştii l-au reţinut pe agresor pe stradă, în zona cartierului Hipodrom din Brăila. Leonard Iordache este recidivist, fiind condamnat anterior pentru furt calificat şi eliberat condiţionat de Judecătoria Brăila pe 13 martie 2018.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite