Caz unic în România: un patron de benzinărie recunoaşte că a vândut carburant amestecat cu apă. „Suntem de acord să achităm reparaţia maşinilor“

Caz unic în România: un patron de benzinărie recunoaşte că a vândut carburant amestecat cu apă. „Suntem de acord să achităm reparaţia maşinilor“

Florin Cîrligea, patronul benzinăriei Albina FOTO Arhiva personală

Incidentul s-a produs în urmă cu câteva zile, la benzinăria Partener Rompetrol din satul brăilean Albina. Se pare că totul s-a produs din cauza fisurării unui rezervor de benzină, în care a intrat apă. Garda de Mediu investighează şi o potenţială poluare a pânzei freatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandal mare la Brăila după ce câteva zeci de şoferi au reclamat că şi-au distrus maşinile după ce au alimentat,  sâmbătă şi duminică (17-18 februarie 2018) de la benzinăria Partener Rompetrol Albina, aflată în apropiere de municipiul reşedinţă de de judeţ.

Iniţial, şoferii au anunţat la benzinărie cum că în carburant era o cantitate apreciabilă de apă şi că li s-au calat motoarele de la maşini, însă cum în prima fază nimeni nu a vrut să recunoască vina, au mers cu bidoanele îndoite cu apă la Protecţia Consumatorilor. Demersurile legale ale clienţilor au stârnit la scurt timp şi reacţia patronului benzinăriei amintite, cunoscutul om de afaceri Florin Cîrligea (o prezenţă constantă în ultimii ani în topul celor mai bogaţi 300 de români), care a admis că la pompele de la Albina s-a vândut benzină amestecată cu apă.

„E adevărat, în data de duminică, 18 februarie, s-a constatat prezenţa apei în benzina de la pompă. Incidentul a fost cauzat de o fisură apărută la bazinul subteran, ceea ce a permis infiltrarea apei. La ora 13.00, a fost întreruptă livrarea benzinei la staţia Albina, aceasta urmând să fie repornită după ce va fi înlocuit bazinul fisurat. Operaţiunea va dura cel puţin o săptămână”, a declarat Florin Cîrligea.

Omul de afaceri susţine însă că informaţia furnizată de clienţii supăraţi, cum că benzina cu apă s-a vândut şi sâmbătă, este eronată, în vreme ce păgubiţii spun că problemele ar putea fi chiar şi mult mai vechi, dar că s-au agravat în weekendul trecut.

De altfel, situaţia de la benzinăria de la Albina a intrat şi în atenţia Gărzii de Mediu Brăila, care verifică dacă nu cumva contaminarea benzinei cu apă din pânza freatică este doar o parte a problemei. Mai exact, există suspiciuni că s-ar fi putut polua cu hidrocarburi pânza freatică din zonă. Deocamdată, rezultatele analizelor privind probele de apă prelevate din zonă nu au fost făcute publice.

Firma va plăti reparaţii sumare la maşinile afectate

Odată recunoscută problema, patronul Florin Cîrligea a declarat şi că îi va despăgubi pe proprietarii ale căror maşini au avut de suferit din cauza benzinei îndoite cu apă. „Dacă într-adevăr au alimentat cu benzină amestecată cu apă şi au avut probleme din cauza asta, suntem de acord să restituim contravaloarea benzinei, în baza bonului, şi să achităm reparaţia”, a declarat acesta.

El susţine că doi dintre şoferii care au venit cu bonul care atestă faptul că au alimentat în ziua de duminică ar fi primit asistenţă pentru transportarea autoturismelor la un service şi pentru achitarea reparaţiilor, însă doar la modul sumar.

„N-o să ne apucăm să schimbăm motorul pe cheltuiala noastră. E vorba despre curăţarea filtrelor sau de schimbarea acestora, adică de vreo 200-300 de lei. Am despăgubit vreo doi şoferi, care au demonstrat că au alimentat de la noi în ziua cu probleme. Au mai venit câţiva să pretindă despăgubiri, însă nu aveau nici bon şi nici nu apăreau pe înregistrările camerelor video că au alimentat duminică, până la ora 13.00, când s-au oprit pompele. Pe aceştia chiar nu avem cum să-i ajutăm”, a mai spus Cîrligea.

În acelaşi timp, alţi câteva zeci de şoferi (se pare că vineri şi sâmbătă au alimentat de la staţia de carburanţi Albina peste 50 de maşini) spun că li s-a refuzat despăgubirea şi că se vor adresa Justiţiei pentru a li se rezolva problema. „Câteva zeci de maşini care au alimentat cu benzină la Albina, pe 17, respectiv 18 februarie, au avut mari defecţiuni. Am fost la ei la sediu şi au spus că nu îi interesează, că nu ei sunt de vină”, a declarat unul dintre păgubiţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: