Câteva mii de carduri de sănătate încă nu au intrat în posesia asiguraţilor brăileni

Câteva mii de carduri de sănătate încă nu au intrat în posesia asiguraţilor brăileni

FOTO adevarul.ro

La Brăila mai sunt încă de distribuit 8.000 de carduri naţionale de sănătate, cu două luni înainte ca utilizarea acestora să devină obligatorie. Cei care încă nu au intrat în posesia documentului medical îl pot primi acum şi prin intermediul medicilor de familie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Până la acest moment, au fost ridicate de către medicii de familie, un număr de 1.146 de carduri, urmând ca cele nedistribuite de medicii de familie într-o perioadă de 12 luni de la primirea acestora, vor fi returnate Casei. În cursul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în urma întâlnirii organizate cu medicii de familie vor fi predate cardurile asiguraţilor înscrişi pe listele lor", a declarat directorul CJAS Brăila, dr. Camelia Nedelcu.

În judeţul Brăila, aproape toţi furnizorii de servicii medicale deţin cititoare de carduri, astfel că documentele au intrat deja în circulaţie, de la începutul acestei luni. Până în luna aprilie, cardul naţional de sănătate va funcţiona în paralel cu adeverinţa de asigurat, iar de la 1 mai 2015 serviciile medicale vor fi acordate doar în baza acestui document.

Pentru judeţul Brăila au fost tipărite aproape 220.000 de carduri de sănătate, la Casă fiind returnate circa 13.000 de documente, din care peste 3.600 au fost carduri emise pe numele unor persoane decedate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările