Cât timp rezistă coronavirusul pe diverse suprafeţe? Sfaturile specialiştilor în cazul produselor ambalate în carton sau plastic

Cât timp rezistă
coronavirusul pe diverse suprafeţe? Sfaturile specialiştilor în cazul
produselor ambalate în carton sau plastic

Foto: arhivă Adevărul

Un studiu experimental publicat în New England Journal of Medicine pe 17 martie 2020 punctează lucrurile pe care trebuie să le facem când aducem acasă produse ambalate în carton sau plastic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform studiului experimental publicat în New England Journal of Medicine, coronavirusul rezistă între 2 şi 3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. Aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor.

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările