Cât de distrusă este cea mai periculoasă şosea de pe raza judeţului Brăila, care n-a mai fost reparată de pe vremea lui Ceauşescu

Cât de distrusă este cea mai periculoasă şosea de pe raza judeţului 
Brăila, care n-a mai fost reparată de pe vremea lui Ceauşescu

FOTO Florentin Coman

Una dintre cele mai distruse şosele de pe raza judeţului Brăila face legătura între municipiu şi comuna învecinată, Vădeni. Are o lungime de circa 5 kilometri şi reprezintă efectiv un pericol pentru participanţii la trafic, pentru că, în contextul în care nu a mai fost reparată corespunzător de ani de zile, fundaţia a cedat, iar de-a lungul părţii carosabile s-au format făgaşe de până la jumătate de metru adâncime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denivelările sunt suficient de mari încât să poată răsturna o maşină condusă de un şofer neatent sau imprudent. O adevărată minune a făcut ca până acum să nu se înregistreze niciun accident grav pe acest drum judeţean destul de frecventat de conducătorii auto care vor ajungă la Vădeni fără să ocolească pe ruta clasică DN 2B Brăila - Galaţi. Brăilenilor le este cunoscut acest drum, cu indicativul DJ 221B, deoarece pe acolo se ajunge la aerodromul de la Vădeni unde, primăvara şi toamna, se organizează mitinguri aviatice.

"Noi am făcut de mai mulţi ani cerere scrisă către Consiliul Judeţean pentru repararea DJ 221B şi abia acum, în această toamnă, la convocarea pe care a făcut-o domnul preşedinte Mortu săptămâna trecută am fost anunţaţi că se vor aloca fonduri, anul viitor, în 2016, pentru lucrările necesare", ne-a declarat primarul comunei Vădeni, Coman Stanca.

Aceasta face referire la o întâlnire recentă avută cu primarii din judeţ, de preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu care, cu acel prilej, a anunţat că mai multe sectoare de drum vor beneficia de reparaţii şi modernizări în 2016. Printre tronsoanele enumerate se află şi DJ 221B, fosta şosea de legătură dintre municipiul Brăila şi fabrica de conserve "Zagna" Vădeni, unitate de producţie care în prezent nu mai funcţionează.

Cititi si

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: