Brăilenii mai au puţin timp la dispoziţie pentru a salva câinii din adăposturile Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, care nu sunt adoptaţi în termen de 14 zile lucrătoare după ce sunt capturaţi de pe domeniul public, este pe punctul de a fi aplicată la Brăila. Primăria municipiului se află în stadiul de achiziţie servicii medicale şi de eutanasiere, pentru cele două adăposturi de câini pe care le gestionează în localităţile Lacu Sărat şi Unirea.

„Am organizat o licitaţie, la începutul lunii martie, pentru atribuirea acestor servicii, dar n-am avut niciun ofertant. La a doua licitaţie, organizată pe 25 martie, s-au depus oferte din partea mai multor cabinete veterinare din municipiu. Urmează să analizăm aceste oferte, iar cabinetul care are tariful cel mai convenabil pentru serviciile prestate va încheia contractul cu Primăria. În maxim o săptămână sperăm să rezolvăm acest aspect, pentru a putea începe aplicarea legii”, ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

În momentul de faţă, în adăposturile de la Lacu Sărat şi Unirea se află circa 700 de câini capturaţi de pe domeniul public. Cei care nu vor fi adoptaţi în termen de 14 zile după ce Primăria va definitiva procedura atribuirii serviciilor medicale şi de eutanasiere, urmează să fie eutanasiaţi. Din păcate, brăilenii nu prea se înghesuie să adopte câini, pentru a-i salva de la moarte. De la începutul acestui an, au fost adoptate la distanţă, de persoane care plătesc o taxă lunară de 94,71 lei pentru întreţinerea lor în adăpost, doar 122 de exemplare din cele două locaţii. Alţi 115 câini au fost adoptaţi şi luaţi acasă, fie de persoane fizice, fie de diverse ONG-uri. Restul până la 700 de câini riscă eutanasierea, dacă nu vor fi adoptaţi cât mai curând.

În conformitate cu noua legislaţie, cei care nu adoptă câini din adăposturi la modul responsabil, ci îi iau din ţarcuri doar pentru a le da drumul din nou pe domeniul public, sunt pasibili de dosar penal, riscând nu doar amenzi usturătoare ci chiar pedeapsa cu închisoarea. 

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite