Brăila:Un botez „cu fiţe" include show-ul ursitoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena şi micuţul ei au primit vizita celor trei zâne bune
Elena şi micuţul ei au primit vizita celor trei zâne bune

Petrecerea de cumetrie a fost înlocuită cu un „basm" în care bebeluşul căruia i se dă nume este ursit de trei zâne bune

Citeşte şi:

Viitorii miri caută oferte şi ponturi la târgul organizat la Muzeul Banatului din Timişoara

Brăilenii şi gălăţenii apelează la firmele specializate pentru a aduce la botezul micuţului ursitoare , DJ sau dansatori profesionişti.

Tot mai mulţi părinţi au transformat botezul copilului într-un eveniment fastuos pentru care sunt dispuşi să cheltuiască din ce în ce mai mulţi bănuţi.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Dacă în trecut, momentul era marcat acasă, în prezenta apropiaţilor, actualmente, tot mai mulţi brăileni şi gălăţeni petrec la restaurant, iar organizarea este lăsată în grija firmelor specializate.

Aşa se face că, pe lângă tradiţionala masa îmbelşugată, părinţii vor ca la petrecerea botezului micuţului să fie şi momente artistice.

„Am observat la clienţi noştri o tendinţă de a transforma petrecerea de cumetrie într-un eveniment special. În funcţie de bugetul fiecărei familii, ni se cere să aducem ursitoare, Dj cunoscuţi sau trupe de dansatori profesionişti", a declarat Andrada Fătulescu, manager marketing Galtour.

Ursitul copilului costă 500 de lei

Ultima fiţă a românilor, la modă şi printre gălăţeni, este ursitul bebeluşului pentru care părinţii plătesc între 400 şi 500 de lei, în funcţie de durata show-ului.

Momentul artistic este conceput ca o piesă de teatru, de 20- 30 de minute, în care personajele principale sunt mama şi micuţul ei. La Galaţi, momentul ursitoarelor este jucat de actori de la Teatrul de Păpuşi şi Teatrul Dramatic.

„Este un moment special. Este o atmosferă de basm, cu jocuri de lumini. Primele care îşi fac apariţia sunt berzele, care vestesc venirea pe lume a bebeluşului. Apoi, apar cele trei zâne bune care îl ursesc pe cel mic", a declarat Elena Sterian, una dintre ursitoarele de la Teatrul de Păpuşi.

„Să fii bogat ca Irinel Columbeanu"

Profitând de prezenţa ursitoarelor, părinţii vor să influenţeze destinul bebeluşului şi le cere acestora să-i ureze un viitor asemănător celui al unor persoane celebre şi bogate.

„Am avut părinţi care ne-au cerut să-i urăm băieţului lor să fie bun fotbalist ca Hagi, să aibă o voce ca a lui Adi Minune şi să fie bogat ca Irinel Columbeanu", a mai spus Elena Sterian.

De unde vin ursitoarele?

O legendă, descrisă în volumul „Mitologie românească" (M. Olinescu) spune că ursitoarele ar fi nişte servitoare de pe vremea împăratului Alexandru Macedon. Acestea au băut apă vie adusă de împărat, devenind astfel nemuritoare.

Atunci Dumnezeu a hotarât ca ele să stabilească cursul vieţii fiecărui om de pe pământ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite