Braila:Ultima oră-Elicoptere la fier vechi

DNA Bucureşti a finalizat ancheta în cazul unui ofiţer şi al unui subofiţer al fostei unităţi de aviaţie de la Ianca, care vroiau să vândă la fier vechi două elicoptere funcţionale, aparţinând MApN

Poliţiştii brăileni au deschis o anchetă la jumătatea lunii martie a acestui an, în momentul în care doi ofiţeri din Ianca au depistat în trafic un transport cu două elicoptere , model IAR 316 B, pentru care nu existau documente legale de provenienţă.

S-a constatat ulterior că aparatele, aflate în perfectă stare de funcţionare fuseseră furate din incinta fostei unităţi de aviaţie din localitate, iar şoferii care le transportau intenţionau să le vândă la fier vechi.

"S-au întocmit actele premergătoare cercetării penale împotriva comandantului unităţiişi a unui subofiţer, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Deoarece existau indicii că au fost săvârşite infracţiuni de corupţie, dosarul a fost trimis procurorilor DNA Galaţi "
, a declarat  purtătorul  de cuvânt al Inspectoratului   de Poliţie al Judeţului Brăila (IPJ), subinspector Jenel Şogor.

Unitatea de la Ianca a intrat în reorganizare, după intrarea României în NATO. Mare parte dintre aparatele de zbor au fost, oficial, trimise altor unităţi de profil din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: