Brăila:GALERIE FOTO/„Răsuflă, că dacă mori n-are tata bani să te-ngroape!”

Brăila:GALERIE FOTO/„Răsuflă, că dacă mori n-are tata bani să te-ngroape!”

Aurel Toma, de 32 de ani tatăl, copilului înecat, nu ştie cu ce bani îşi va îngropa fiul

Doi băieţi s-au înecat în lacul de pe dig, însă unul a fost salvat după 50 de minute de resuscitare. În ciuda eforturilor supraomeneşti depuse de medici, Cătălin Lazur, de nouă ani, care a căzut în lacul format lângă digul Brăila-Galaţi, nu a mai putut fi adus la viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Click aici pentru galerie foto

Aseară, pe la ora 18.00, trei copii care locuiesc în cartierul Brăiliţa în zona blocurilor ANL, au decis să meargă să se joace la „Lacul de Agrement", vis a vis de blocurile ANL.

Doi dintre copii, Dan Haisu, de 10 ani, şi Cătălin Lazur, de 9 ani, au început să se dea pe gheaţa lacului, aproape de mal, însă gheaţa s-a rupt şi cei doi s-au dus la fund. Cel de-al treilea copil, Gabi, fratele lui Cătălin, care are numai 7 ani, a rupt-o la fugă către casă ca să anunţe tragedia.

„Am fugit şi i-am spus mamei că a căzut Cătă în apă, şi s-a dus sub gheaţă. Şi am venit cu mama repede şi a venit şi tata şi tataia să-l scoatem din apă", ne-a spus Gabi.

Salvare miraculoasă

Dan Haisu a reuşit să se agaţe de nişte buruieni şi să iasă la mal.

Îngheţat de frig s-a târât către drumeagul din zonă unde a fost găsit de un vecin care mergea cu căruţa să adune vreascuri de pe malul Dunării. Omul l-a împachetat în nişte pături, a anunţat salvarea. Micuţul a fost resuscitat aproape o oră.

„Abia după jumătate de oră, de la producerea evenimentului, copilul şi-a revenit destul ca să anunţe că în apă mai a căzut şi prietenul său", ne-a declarat dr. Antoneta Ioniţă, directorul Unităţii Primiri Urgenţe.

Pompieri militari au găsit repede locul unde a dispărut copilul, deoarece pe mal, părinţii lui, aduşi de cel mic, încercau să dea de urma băiatului.

Din barca pneumatică pompierii au spart gheaţa şi la ora 19.02 au găsit trupul copilului, care stătuse mai bine de două ore în apa îngheţată.

La prima examinare s-a constat că este în stop cardio-respirator şi că are hipotermie severă.

„Hai tată, răsuflă, tată, că dacă mori nu are tata bani nici să te-ngroape, tată", erau singurele cuvinte pe care Aurel Toma, de 32 de ani, tatăl lui Cătălin, le rostea pe malul lacului.

În ciuda eforturilor paramedicilor de la SMURD, a personalului medical de la UPU, copilul care a fost resuscitat şi încălzit timp de mai bine de trei ore nu şi-a mai revenit, astfel că la ora 23.00, a fost declarat decesul.

Cu lacrimi în ochi, muşcându-şi mâinile, mama lui Cătălin, Rodica Lazur, ne-a spus: „nu plecau de lângă casă, se jucau pe lângă casă pe aici, dar niciodată nu au spus că au venit aici. Oh, Doamne!".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările