BRAILA: UNICAT Porumbiţa care are frumuseţea în aripi

BRAILA: UNICAT Porumbiţa care are frumuseţea în aripi

BRAILA: UNICAT Porumbiţa care are frumuseţea în aripi

Pasărea a zburat de la Varşovia la Brăila şi a ajuns acasă printre primii din peste 700 de porumbei. Cea mai frumoasă porumbiţă de voiajori a primit distincţia în cadrul unui concurs de fotografie destinat sportului columbofil.


Pentru că exemplarul s-a clasat pe cea mai înaltă a podiumului, surclasând peste 100 de porumbei din toată ţara, crescătorii ei au primit produse columbofile cu care, spun ei, vor avea grijă să-şi menţină pasărea în cea mai bună formă. Frumuseţea nu este unicul atu al lui „Jolie”, ea fiind şi o bună sportivă. Anul acesta a zburat de la Varşovia, Polonia, şi a ajuns acasă a 20-a din 736 de porumbei participanţi.

A botezat-o „Jolie”, în urmă cu trei ani, după celebra actriţă Angelina Jolie: „Obişnuiesc să îmi botez toţi porumbeii din crescătorie şi la ea a fost o inspiraţie de moment, neştiind la mometul acela că într-o zi va fi recunoscută ca fiind cea mai frumoasă, aşa cum este declarată Angelina Jolie, la Hollywood”, ne povesteşte Dorin Matei, unul din membrii tandemului.

A adoptat un porumbel şi l-a crescut cu pipeta

Încă din copilarie, Dorin Matei a fost fascinat de zbor. Pasiunea pentru sportul columbofil i-a fost insuflată de tatăl său. Îşi aminteşte cu drag că atunci când avea doar şase ani, tatăl său obişnuia să îl hrănească pe el cu o mână iar cu cealaltă, porumbeii. „Mă gândesc şi acum cu drag la primul porumbel, îl chema Argintiul şi l-am găsit, iarnă fiind, zgribulit de frig, în crescătoria vărului meu. L-am crescut la mine în apartament cu cereale, i-am dat apă cu pipeta şi vitamine”, ne spune Dorin.

O vreme a crescut porumbei pe balconul apartamentului unde locuieşte, dar a realizat că nu este locul potrivit pentru a-şi dezvolta pasiunea în voie. Dorin nu s-a lasat cu una, cu două şi a început să se gândească serios la soluţii. Aşa că s-a înscris în Asociaţia Columbofilă „Danubius” Brăila şi, alături de bunul său prieten Ionuţ Alexandru, un columbofil cu performanţe în asociaţie, a format tandemul „Alexandru&Matei”.

„Jolie” poate fi admirată pe www.alexandrumatei.webs.com

La ora actuală, tandemul „Alexandru&Matei” are 80 de porumbei, pe care îi zboară la concursurile de profil. Cei doi columbofili îşi prezintă atât exemplarele cât şi palmaresul pe site-ul www.alexandrumatei.webs.com.„Creşterea porumbeilor este o pasiune aşa cum este pescuitul sau vânătoarea”, mai spune crescătorul celei mai frumoase păsări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: