Brăila: ULTIMA ORĂ: 26 de drumuri sunt blocate, şase trenuri anulate! Vezi aici lista drumurilor impracticabile!

S-a ridicat restricţia de circulaţie pentru maşinile cu tonaj mai mare de 3,5 tone, dar, în continuare, sunt închise 24 de drumuri judeţene şi două naţionale. Şase trenuri, pe relaţiile Galaţi- Bucureşti şi Galaţi- Constanţa, sunt anulate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a anunţat încă de dimineaţă că s-a ridicat măsura de restricţionare a circulaţiei pe toate drumurile naţionale din Brăila a autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Mai sunt, însă, multe drumuri blocate şi închise.

Drumuri blocate:
- DN 21A (Bărăganu- Ţăndărei);
- DN 22 (Gradiştea- Râmnicu-Sărat).

Au fost deblocate, la orele 16.30 - DN 22, pe ruta Brăila- Râmnicu Sărat, s-a deblocat până în localitatea Gradiştea;
- DJ 203 (Făurei-Jirlău);
- DJ 203 J (Jirlău- Robeasca);
- DJ 203 T (Jirlău-Vişani);
- DJ 221 (Ianca-Şuţeşti).

În judeţ, mai sunt blocate 24 de drumuri judeţene şi se acţionează pentru deszăpezire cu 3 vole, 11 autogredere, 13 buldoexcavatoare, 6 autoîncărcătoare şi 4 ATB-uri cu lamă.

Pe DN 2B, DN 21, DN 23, DN 22B şi DN 22, Secţia „Drumuri Naţionale" acţionează pentru deszăpezire şi pentru evitarea blocajelor.

Filtre

„Pentru protejarea participanţilor la trafic, circa 50 de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi patrulează pe arterele de circulaţie şi, pentru informare şi deviere a traficului, dacă este cazul, au fost instituite 12 filtre la ieşirile din municipiu şi judeţ", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Trenuri anulate

Menţionăm că circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă cu întârzieri care nu pot fi apreciate, şi sunt anulate următoarele trenuri:
- rapid 872 Galaţi-Bucureşti
- rapid 871 Bucureşti-Galaţi
- accelerat 1672 Galaţi- Bucureşti
- accelerat 1771 Bucureşti-Galaţi
- personal 8214 Galaţi-Constanţa
- personal 8213 Constanţa-Galaţi


Bacul, mai încet

Pe fluviul Dunărea traficul, nu este restricţionat şi vizibilitatea este bună, nefiind sloiuri. Bacurile circulă în condiţii normale după programul stabilit, însă merg cu prudenţă.

UPDATE: Şcoli închise

Reamintim că Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a anunţat că mâine, 10 februarie a.c., şcolile care au transmis intenţia de a suspenda cursurile, hotărâre luată de comun acord cu Primăriile locale, sunt următoarele:
ŞCOALA CU CLASELE I-VIII BORDEI VERDE
ŞCOALA CU CLASELE I-VIII GALBENU
ŞCOALA CU CLASELE I-VIII MĂRAŞU
ŞCOALA CU CLASELE I-VIII MĂGURENI
ŞCOALA CU CLASELE I-VIII URLEASCA
ŞCOALA CU CLASELE I-VIII ZĂVOAIA


Telefoane de urgenţă

„Având în vedere condiţiile meteo nefavorbile, este important ca înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, profesionist sau amator, să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece. De asemenea, este necesar să se informeze în privinţa traseului pe care urmează să-l parcurgă apelând unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360; 021/318.66.09; 021/318.66.31.", se arată într-un comunicat remis de Poliţie pe adresa braila.adevarul.ro.

Sfaturi utile

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să ia măsuri pentru a circula în siguranţă.
„Conducătorii de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. Legea prevede că atunci când vizibilitatea datorată condiţiilor meteorologice este sub 100 de metri, sau carosabilul este acoperit de zapadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie să depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara localităţilor. Evident, însă, că şi aceste viteze pot fi uneori mult prea mari şi de aceea recomandat este să se aibă tot timpul în vedere condiţiile meteo-rutiere. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule", ne-a comunicat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei brăilene.

ATENŢIE

Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală să monteze pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările