Brăila: La Spitalul Judeţean domneşte brambureala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul din septembrie de la Spitalul Judeţean nu a avut nicio finalitate
Protestul din septembrie de la Spitalul Judeţean nu a avut nicio finalitate

Sindicatul n-are habar de mişcările de personal din spital, iar conducerea unităţii nu ştie dacă vor pleca sau nu oameni. Cert este că în patru luni, înainte şi după protestele personalului, 110 angajaţi au plecat de bunăvoie din spital sau şi-au suspendat contractul de muncă din proprie iniţiativă.

Comisia paritară de negociere constituită la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila trebuie să stabilească până vineri schema de personal a unităţii sanitare.

Acesta este unul dintre punctele incluse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie al spitalului, programată iniţial pentru data de 27 octombrie.

Tot în şedinţa comisiei administrative vor fi luate în discuţie şi datele concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere a instituţiei.

Astfel, până la sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să se ştie câţi şi dacă vor fi salariaţi care vor părăsi unitatea.

"Am cerut o situaţie a celor care au cerut să intre în şomaj, să vedem deciziile de intrare în şomaj, dar până acum nu ni s-a dat nimic nominal de la Serviciul Personal", ne-a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas, Aurelia Chelariu.

Cu alte cuvinte, Sindicatul nu ştie nici ce redistribuiri s-au făcut pe posturi şi nici măcar dacă jumătate din cei 150 de oameni, câţi ar trebui să fie concediaţi colectiv, au părăsit unitatea. După ultima organigramă, ar trebui să fie reduse 52 de posturi TESA şi 32 posturi de muncitori.

Nicio disponibilizare?

Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean, Rodica Sin, spune că nu este nevoie ca în urma negocierilor desfăşurate în aceste zile să fie oameni disponibilizaţi.

"Este posibil să se facă redistribuiri pe secţii", ne-a declarat Rodica Sin.

Aceasta a asigurat că absolut nimeni din cei care au părăsit spitalul până în prezent nu a fost concediat.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Rodica Sin

"Cei care au plecat, au plecat de bunăvoie. Dintr-o situaţie pe care am cerut-o reiese că în perioada iulie - octombrie au plecat 110 persoane. Este vorba despre pensionari, persoane cărora li s-a suspendat contractul de muncă după ce au intrat în concediu de creştere a copilului sau care au cerut suspendarea contractului pentru o anumită perioadă de timp pentru a pleca la lucru în străinătate", ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Perioada de suspendare legală pentru aceştia din urmă este de un an.

Cert este că, potrivit managerului Rodica Sin, trebuie respectat normativul de personal, care la Spitalul Judeţean a fost luat în calcul la un nivel mediu, precum şi bugetul de 3,5 milioane de lei, stabilit de Consiliul Judeţean.

Sindicatul spune însă că trebuie analizate cu atenţie bugetul de venituri şi cheltuieli şi bugetul pe ultimile luni, pentru că, spune Aurelia Chelariu, există posibilitatea să nu mai fie bani pentru noiembrie şi decembrie.

Pe zi ce trece, însă, numărul exact de personal la Spitalul Judeţean este pus sub semnul întrebării, cu atât mai mult cu cât la această unitate sanitară au fost deblocate numai trei posturi pentru cadre medicale medii.

"Iar faptul că oamenii ies la pensie sau pleacă prin demisie nu ne avantajează deloc, pentru că rămânem fără personal şi riscăm să nu mai putem asigura continuitatea pe secţii", a adăugat Chelariu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite