Brăila: Un patron din Galaţi vroia să ducă peşte la mănăstire

Brăila: Un patron din Galaţi vroia să ducă peşte la mănăstire

Brăila: Un patron din Galaţi vroia să ducă peşte la mănăstire

Gheorghe Oceanu a fost depistat cu 600 de kilograme de scrumbie fără documente de provenienţă


Administratorul SC „Spring Caprice” SRL Galaţi, Gheorghe Oceanu, în vârstă de 52 de ani, a fost pus sub acuzaţie şi trimis în judecată, pentru transport şi deţinere fără documente de provenienţă a mai bine de jumătate de tonă de scrumbie.

Oceanu a fost depistat în flagrant delict în perioada prohibiţiei, el spunându-le anchetatorilor că plătise peştele şi că intenţiona să-l doneze la o mănăstire.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila precizează că patronul cu dosar penal deţine un magazin de comercializare a peştelui în municipiul Galaţi. În ziua de 16 aprilie 2009, poliţiştii brăileni aflaţi la pândă pe Calea Galaţi – în zona Piaţa Săracă - au oprit pentru control autoutilitara GL-07-JEN, condusă de Gheorghe Oceanu.

Deşi în interiorul maşinii se aflau 900 de kilograme de scrumbie, totuşi, patronul din Galaţi avea documente doar pentru 300 de kilograme. Din acte reieşea că peştele a fost cumpărat de la SC „Amorel” SRL Tulcea. Angajaţii „Amorel” au declarat că, într-adevăr, în ziua respectivă, Oceanu a achiziţionat 300 de kilograme de scrumbie, dar că, în acel moment, în autoutilitară, se mai găseau şi alte lăzi pline cu peşte. Aşa stând lucrurile, cele 600 de kilograme de scrumbie au fost confiscate, iar patronului i s-a întocmit dosar penal.

Gheorghe Oceanu a declarat că nu a comis nicio ilegalitate, pentru că a cumpărat tot peştele de la firma din Tulcea. Totodată, el a spus că a cerut acte de provenienţă numai pentru 300 de kilograme, întrucât diferenţa de 600 de kilograme intenţiona s-o doneze unei mănăstiri, nu s-o comercializeze.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: