Braila: Geanina, fetiţa care nu există, este premiantă dar singură pe lume

Braila: Geanina, fetiţa care nu există, este premiantă dar singură pe lume

Braila: Geanina, fetiţa care nu există, este premiantă dar singură pe lume

Este frumoasă, isteaţă, harnică, dezinvoltă şi inocentă, în antiteză totală cu drama cutremurătoare prin care trece. La numai 7 ani, Geanina Solomon din satul Gulianca, comuna Salcia Tudor este nevoită să trăiască o realitate cruntă, cu un destin blestemat plin de durere, violenţă şi neputinţă. În loc să se joace cu păpuşile, să probeze hainele mamei sau să îşi aranjeze rochiţele, Geanina mătură, spală vasele şi

Mama a părăsit-o când avea doi ani, tatăl a murit în urmă cu zece luni, unchiul e bolnav psihic, bunica stă mai mult prin spital decât acasă, iar bunicul, gârbovit de vreme, încearcă cu ultimele puteri să o crească pe micuţa Geanina.

Contrar situaţiei prin care trece, micuţa este premiantă. Bunicul a reuşit să o înscrie în clasa I cu toate că fetiţa nu are niciun document de identitate. 

”Într-o zi tata mi-a spus că bagă cuţitul în mine şi îmi taie gâtlejul dacă nu tac din gură”

Drama înfiorătoare a Geaninei, care îi face chiar şi pe cei mai duri oameni să tresară, a început în urmă cu cinci ani când mama sa a plecat de acasă în miez de noapte.

 „Mama m-a părăsit într-o noapte când a fugit de pe mâna tatălui meu cu un ţigan cu cercei”,
ne spune micuţa, muşcând cu poftă dintr-o ciocolată.

Tatăl, un bărbat cu patima alcolului, a părăsit-o si el pe Geanina.  Mai întâi, temporar, atunci când a ales să plece să muncească în Italia iar, apoi, definitv, când a intrat cu motocicleta într-un copac din cauza vitezei excesive.

A murit pe 2 noiembrie anul trecut în Italia, departe de casă şi fără ca Geanina să îl mai poată vedea măcar o dată. Fetiţa ne-a povestit cu o maturitate ieşită din comun pentru cei şapte ani şi jumătate pe care-i are, cum tatăl său îi teroriza bunicii atunci când era băut:

„Odată, când eram mai mică îmi amintesc că tata a venit de la cârciumă şi a bătut-o pe bunica, i-a tăiat şi urechea. Aţi văzut geamurile sparte de la casă? Tata le-a spart. Într-o zi, tata mi-a spus că bagă cuţitul în mine şi îmi taie gâtlejul dacă nu tac din gură”.


Locuieşte cu bunicii şi cu unchiul blonav psihic într-o casă veche şi dărăpănată, unde are frigider dar e stricat, unde se spală pe faţă într-o căniţă şi se şterge cu o bucată de cârpă care ţine loc şi de perdea şi de prosop.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: