Braila: A furat doisprezece porumbei de 18.000 de lei

Vasile Ion riscă să înfunde puşcăria, după ce a dat iama într-o microfermă

Poliţiştii şi procurorii brăileni au finalizat cercetările într-un caz mai puţin obişnuit de furt, prejudiciul estimat fiind de 18.000 de lei.
Potrivit procurorului Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, autorul furtului, Vasile Ion, riscă între trei şi cinsprezece ani de închisoare, după ce, la adăpostul întunericului, a sustras 12 porumbei de rasă, pe care i-a vândut apoi unui client de ocazie.

Anchetatorii precizează că, în noaptea de 5/6 octombrie 2008, Vasile Ion a pătruns în microferma lui Stan Malinche din Gropeni, de unde a sustras cei 12 porumbei. Ulterior, respectivul i-a vândut lui Cosmin Sârbu porumbeii furaţi contra sumei de 700 de lei. După declanşarea cercetărilor, oamenii legii au reuşit să recupereze păsările şi să le înapoieze proprietarului. La o primă evaluare, porumbeii de rasă sustraşi de Vasile Ion valorează cel puţin 18.000 de lei. Mai trebuie precizat faptul că Ion a fost între timp arestat, pentru alte fapte penale.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: