Braconieri prinşi pe Dunăre, la Brăila. Pescuiau industrial fără autorizaţie şi cu un tip de năvod interzis prin lege

Braconieri prinşi pe Dunăre, la Brăila. Pescuiau industrial fără autorizaţie şi cu un tip de năvod interzis prin lege

Barca folosită de braconierii prinşi la Brăila FOTO Poliţia de frontieră

Cei trei s-a ales cu dosare penale pentru folosirea de mijloace de pescuit interzise şi braconaj. Năvodul, precum şi barca cu motor folosită la comiterea infracţiunilor, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră.

Poliţişti  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat trei bărbaţi care pescuiau comercial neautorizat pe fluviul Dunărea.

Braconierii au fost prinşi la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Eu au fost găsiţi în zona kilometrului 209 al fluviului Dunărea, pe malul stâng, într-o barcă din tablă prevăzută cu motor detaşabil.

Nicu C., în vârstă de 52 de ani, Constantin S, în vârstă de 47 de ani şi Nicuşor I., în vârstă de 30 de ani, foloseau şi o plasă de pescuit tip monofilament, cu o lungime de 65 de metri, model de năvod interzis prin lege. Ei capturaseră deja o cantitate importantă de peşte, în special plătică şi caras, fără a avea autorizaţie pentru pescuit.

Peştele a fost ridicat şi predat unei societăţi de profil spre valorificare, plasa de pescuit tip monofilament, barca şi motorul, în valoare de 1.000 lei, fiind sechestrate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările