Braconier, prins cu vânatul în portbagaj. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru cinci infracţiuni

Braconier, prins cu
vânatul în portbagaj. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru cinci infracţiuni

Braconierul a rămas fără arma de vânătoare şi cartuşe  Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 50 de ani este cercetat printre altele pentru vânătoare fără autorizaţie valabilă şi uz de armă letală fără drept după ce a fost prins de poliţişti cu vânatul ilegal în maşina pe care o conducea, dar şi cu o armă de vânătoare şi zeci de cartuşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 11 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila au efectuat o serie de verificări pe raza fondului cinegetic Malu Roşu.

Cu această ocazie, pe un teren agricol, situat între localităţile Vameşul şi Cotu Lung, a fost depistat un brăilean, în vârstă de 50 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul.

”În interiorul maşinii poliţiştii au găsit o armă de vânătoare şi 42 de cartuşe, iar în portbagaj, două lişiţe, un guguştiuc şi un iepure de câmp, toate prezentând urme de împuşcare. Cu ocazia depistării, bărbatul nu le-a putut prezenta poliţiştilor nicio autorizaţie de vânătoare valabilă”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie valabilă, vânarea în afara perioadei legale de vănătoare la speciile menţionate anterior, transportul vânatului dobândit din braconaj, vănătoare fără poliţa de asigurare în legătură cu calitatea de vânător şi uz de armă letală fără drept.

Arma, cele 42 de cartuşe şi vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

citeste totul despre: