Bilanţul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Regiunea Sud Est a avut 569 proiecte de peste 725 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud –Est şi-a prezentat bilanţul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, prezentând proiectele finanţate pe euroregiune prin intermediul celor cinci axe prioritare. Regiunea Sud-Est a avut 569 de proiecte, în valoare de aproximativ 725 milioane euro, reprezentând aproximativ 127 % din valoarea alocată regiunii.

Beneficiarii proiectelor au fost autorităţi publice locale, asociaţii de  dezvoltare  intercomunitară,  societăţi comerciale,  unităţi de cult, organizaţii neguvernamentale şi unităţi de învăţământ.

“La nivelul judeţului Brăila au fost semnate 53  de contracte de finanţare, valoarea solicitatã totalã fiind de aproximativ 82 milioane euro. Din cele 53 contracte, doar 11 contracte au fost semnate în cadrul DMI 4.3 pentru finanţarea microîntreprinderilor” a precizat Luminiţa Mihailov, director general la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud –Est.

Projectile depuse în cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU) vizează reabilitarea sau modernizarea infrastructurii publice, respectiv străzi orăşeneşti, trotuare, parcări, staţii pentru mijloace de transport în comun, zone pietonale, spaţii verzi, parcuri, iluminat public, instalarea sistemelor de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii, reabilitarea de clădiri publice în scopul utilizării acestora drept centre comunitare sau centre sociale.

La nivelul municipiului Brăila, conform strategiei de dezvoltare urbană, în cadrul Sub-domeniului: „Poli de dezvoltare urbană” au fost contractate 14 proiecte, valoarea totală a finanţării nerambursabile fiind de peste 21 milioane euro.

Până în prezent, în cadrul acestui sub-domeniu, 8 proiecte  au fost finalizate în municipiul Brăila: 4 proiecte  care au vizat: modernizarea şi reabilitarea a două artere de circulaţie importante, reabilitarea unui pasaj pietonal şi reabilitarea unei zone de promenadă; 1 proiect  care a vizat instalarea unui sistem de supraveghere destinat creşterii siguranţei şi prevenirii criminalităţii, 1 proiect care a vizat modernizarea unui cămin pentru persoane vârstnice, 1 proiect care a vizat modernizarea unui parc şi 1 proiect a vizat reabilitarea unei clădiri de patrimoniu (Casa Petre Ştefănescu Goangă).

La nivelul oraşului Ianca, în cadrul Sub-domeniului: „Centre urbane” au fost contractate 2 proiecte, în valoare totală de peste 7 milioane euro, din care, unul care a vizat modernizarea spaţiilor publice urbane, a fost finalizat.

“Pentru fluidizarea traficului şi asigurarea  conectivităţii unor zone rurale la reţeaua de drumuri naţionale, Regio a finanţat în judeţul Brãila restructurarea şi lărgirea DJ 211A/DJ212, care asigură legatura dintre localităţile: Viziru – Cuza- Vodă – Mihai Bravu. Investiţia a fost efectuată pe o lungime de 28,1 km. De asemenea, în municipiul Brăila au fost reabilitate şi modernizate 2 artere importante de circulaţie – B-dul Dorobanţilor şi Str. Griviţei – pe o lungime totală de 3,24km” , a precizat Luminiţa Mihailov în cadrul conferinţei de presă.

Obiectivul Regio de îmbunătăţire a calităţii serviciilor de sănătate se realizează prin implementarea proiectelor care vizează reabilitatea/modernizarea/dotarea ambulatoriilor din spitale de urgenţă sau de specialitate.

La nivelul judeţului Brăila au fost finalizate 3 proiecte, prin care au fost modernizate şi dotate: ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, ambulatoriul de specialitate obstetrică şi ginecologie şi ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie.  Aceste proiecte au contribuit la creşterea calităţii serviciilor medicale acordate pacienţilor, unităţile medicale respective fiind modernizate şi echipate cu aparatură de înaltă performanţã.

În domeniul îmbunătăţirii calităţii serviciilor sociale adresate persoanelor defavorizate, respectiv persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu handicap, copiilor cu nevoi speciale, în judeţul Brăila a fost finalizat 1 proiect, – centrul  de asistenţă paliativă de la Baldovineşti , 200 de persoane beneficiind de rezultatele acestei investiţii.

În domeniul infrastructurii educaţionale, la nivelul judeţului Brăila, s-au finalizat 11 proiecte prin care s-au modernizat şi reabilitat şcoli din cadrul învăţământului obligatoriu, astfel: 6 în municipiul Brăila, 2 în oraşul Însurăţei şi câte una în comunele: Grădiştea, Măxineni şi Râmnicelu, peste 4900 de copii beneficiind de infrastructura reabilitată.

Vă recomandăm şi 

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite