Bătrânul ARO n-a dispărut de tot din administraţia brăileană. Primarul comunei Şuţeşti se foloseşte de un exemplar rămas de la fostul prim secretar Anton Lungu

Bătrânul ARO n-a dispărut de tot din administraţia brăileană. 
Primarul comunei Şuţeşti se foloseşte de un exemplar rămas de la fostul 
prim secretar Anton Lungu

Primarul Codreanu se declară mulţumit de performanţele maşinii de teren româneşti   FOTO Florentin Coman

Bătrânele autoturisme de teren ARO, care altădată erau nelipsite din dotarea instituţiilor de stat, în special a fermelor agricole, au dispărut în ultimii ani complet din peisaj. Alte vehicule, mult mai performante, au intrat în atenţia şefilor din zilelor noastre.

Ştiri pe aceeaşi temă

În administraţia brăileană încă se mai foloseşte, totuşi, un ARO. Acesta se află în dotarea Primăriei Şuţeşti, iar cel care îl conduce, primarul Cristian Codreanu, se declară foarte mulţumit de performanţele sale.

Este un model fabricat în 2002, cu motor de Peugeot, capacitate 2.500 cmc, care a fost folosit prima dată de fostul primar al Brăilei, Anton Lungu, fost prim-secretar al judeţului în perioada comunistă. După ce Lungu şi-a terminat mandatul, maşina a mai fost folosită o perioadă de primarul Constantin Cibu, iar apoi a intrat în dotarea Poliţiei Locale Brăila.

În toamna anului 2014, după ce şi-a înnoit parcul auto, Poliţia Locală a trimis o adresă la toate primăriile din judeţ, întrebându-le dacă sunt interesate să preia autoturismul ARO. "Ne-am exprimat interesul, iar maşina a ajuns la noi. Sincer, nu prea am condus-o până acum, pentru că am folosit autoturismul meu personal, un Rover, inclusiv în interes de serviciu, dar de vreo câteva săptămâni acesta are o defecţiune, aşa că am început să circul cu ARO. E puţin mai gălăgioasă, dar în rest nu sunt probleme. I-am reparat direcţia, cu câteva sute de lei, şi merge foarte bine, sunt mulţumit de ea", a declarat, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei” primarul Codreanu.

Din păcate, marca ARO a dispărut de pe piaţa autoturismelor româneşti din 2006, an în care, după o privatizare dubioasă, fabrica din Câmpulung Muscel a intrat în faliment şi şi-a oprit producţia.

Citiţi şi

Primarul din Şuţeşti, Cristian Codreanu, se declară multumit de performanţele maşinii   FOTO Florentin Coman

Imagini din aceeasi galerie
  • Primarul din Şuţeşti, Cristian Codreanu, se declară multumit de performanţele maşinii   FOTO Florentin Coman
  • Primarul din Şuţeşti, Cristian Codreanu, se declară multumit de performanţele maşinii   FOTO Florentin Coman
  • Ultimul ARO, pe străzile comunei Şuţeşti   FOTO Florentin Coman
  • Ultimul ARO, pe străzile comunei Şuţeşti   FOTO Florentin Coman
  • Autoturismul a fost produs în 2002 şi a fost achiziţionat de Primăria Brăila, pe vremea primarului Anton Lungu, fostul prim-secretar al judeţului   FOTO FC
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: