Bariera sinucigaşilor

Bariera sinucigaşilor

Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului   FOTO Florentin Coman

O trecere la nivel cu calea ferată din municipiul Brăila a devenit un fel de poartă către lumea de dincolo. Din păcate, nu este vorba de cine ştie ce portal sofisticat de sorginte ştiinţifico-fantastică, ci de un loc care a început să îşi consolideze o macabră reputaţie, după ce mai mulţi sinucigaşi au decis să îşi încheie exact acolo socotelile cu viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dimineaţa zilei de luni, 14 aprilie, un bărbat de 60 de ani s-a aruncat în faţa trenului. Imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al municipiului arată cum omul a venit calm până la un metru de calea ferată, iar când s-a apropiat trenul a sărit pur şi simplu pe şine. În aceleaşi imagini se vede cum o tânără care aştepta la barieră, exact vizavi de locul tragediei, a suferit un adevărat şoc nervos, având nevoie de câteva minute bune pentru a-şi reveni. Cel mai probabil, va rămâne marcată pentru toată viaţa de acest coşmar trăit pe viu.

Sinucigaşul se numeşte Vasile P., avea 60 de ani şi locuia pe Str. Şcolilor din municipiul Brăila. Din primele cercetări ale Poliţiei reiese că depresia care l-a împins spre acest gest extrem a fost cauzată de anumite probleme de sănătate. Din păcate, este a treia persoană care sfârşeşte, în ultimul an, exact în aceleaşi condiţii şi exact în acelaşi loc.

Tot în zona barierei dinspre cartierul Lacu Dulce şi-a pus capăt zilelor, în mai 2013, fratele fostului şef al Gărzii Financiare Brăila, Marcel Constantin. Se pare că sinucigaşul, Florică Constantin, 63 de ani, era într-un episod de depresie, el fiind sub tratament. Şi atunci camerele video au surprins întreaga nenorocire.

Tot în mai 2013, un brăilean de 51 de ani s-a aruncat în faţa trenului fix în acea zonă. Pe imagini se vedea un bărbat în cârje, care la apropierea trenului a lăsat să-i cadă din mâini bastoanele şi apoi şi-a făcut vânt sub roţi. Sărăcia şi bolile de care suferea l-au îndemnat şi pe acest bărbat să recurgă la sinucidere.

Agenţii care urmăresc monitoarele sistemului de supraveghere video sunt marcaţi de tragediile văzute

Incidentele acestea i-au marcat pe angenţii Poliţiei Locale care urmăresc monitoarele sistemului de supravghere video şi care văd primii scenele morţii. „Sinucigaşii de anul trecut parcă nu au fost la fel de hotărâţi cum a fost cel de acum. Aceia au stat în picioare între linii, cu spatele la tren şi şi-au pus mâinile la ochi. Cel de acum a sărit pur şi simplu pe linie când s-a apropiat trenul”, ne-a povestit unul dintre agenţi.

După incidentele reptetate, Primăriei Brăila i s-a cerut să ia măsuri. S-a pus problema instituirii unui post permanent de pază la acea barieră, însă primarul Aurel Simionescu nu vede această idee ca fiind fezabilă. „Ca să am un post permanent acolo este nevoie de mai mult de patru agenţi alocaţi special pentru postul respectiv. Dar nu asta e problema, până la urmă ar merita o astfel de cheltuială dacă ştii că astfel salvezi viaţa unui om. Problema adevărată este că nu are nimeni certitudinea că un sinucigaş poate fi oprit printr-o astfel de măsără. Dacă vrea săse omoare, se duce 10 metri mai încolo şi tot o face. Educaţia şi identificarea cauzelor care îi împing pe oameni la astfel de gesturi, acestea sunt soluţiile, după părerea mea”, ne-a declarat primarul Simionescu.

Citiţi şi 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: