Bărbat mâncat de viu de câini pe marginea unei şosele brăilene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila, a avut un sfârşit groaznic, chiar în ziua de Paşte. Cel mai probabil, omul a fost mâncat de viu de o haită de câini agresivi, în apropierea unei ferme situate lângă drumul european 584 Brăila – Slobozia.

Ipoteza acestei morţi înfiorătoare a fost lansată chiar de anchetatorii brăileni. Aceştia au demarat o anchetă, după ce cadavrul mutilat al bărbatului a fost găsit pe câmp, în seara zilei de luni, 21 aprilie, a doua zi de Paşte.

Procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a precizat că, în mod cert, victima a fost ucisă duminică seara, chiar în ziua de Paşti, fiind descoperită abia după 24 de ore, luni seară. „Pe trupul victimei au fost identificate doar muşcături, fără alte urme de violenţă (care să ducă la ipoteza unei crime n.n.). Cauza exactă a morţii urmează să fie stabilită în urma necropsiei”, a declarat procurorul Ciutac.

Cadavrul bărbatului a fost transportat, luni seară, la Morga Spitalului Judeţean Brăila, fiind identificat la scurt timp. Este vorba despre Stan Iavaz, în vârstă de 52 de ani, domiciliat în oraşul Însurăţei. Acesta suferise un accident minor în ziua de Paşte, după ce a căzut cu bicicleta, fiind transportat cu o Ambulanţă din Însurăţei către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila.

Pentru că rănile erau superficiale, nu a fost nevoie de internare, iar după îngrijirile acordate de medici bărbatul a fost lăsat să meargă acasă. Din câte se pare, neavând altă posibilitate, Stan Ivaz a plecat pe jos către oraşul Însurăţei, situat la circa 45 kilometri de municipiul Brăila.

În timp ce transporta un nou pacient către Brăila, personalul aceleiaşi ambulanţei care îl dusese în ziua respectivă către spital l-a văzut pe Ivaz pe marginea şoselei, îndreptându-se către Însurăţei. Cadrele medicale le-ar fi declarat anchetatorilor că intenţionau ca, la întoarcere, să îl ia pe acesta în ambulanţă, pentru a nu-l lăsa să parcurgă pe jos atâţia kilometri.

Cei de pe ambulanţă nu l-au mai văzut, însă, pe bărbat, atunci când s-au întors către Însurăţei, motiv pentru care au presupus că acesta fusese luat de o maşină de ocazie între timp. Realitatea a dovedit, însă, că omul şi-a găsit sfârşitul, cel mai probabil în colţii câinilor care bântuie la ieşirea din localitatea Albina, la circa 15 km de Brăila, trupul său fiind descoperit abia după 24 de ore, deoarece era greu vizbil din cauza vegetaţiei.

Un caz similar petrecut în acelaşi loc, la începutul lunii martie

Anchetatorii iau în calcul ipoteza câinilor ucigaşi deoarece, în zona unde a fost găsit bărbatul din Însurăţei, dar pe cealaltă parte a şoselei, a fost descoperit, la începutul lunii martie, cadavrul unei femei, de asemenea mutilat de câini. În acel caz, însă, existau indicii clare că femeia a fost omorâtă şi aruncată pe câmp, fiind sfâşiată ulterior de câini.

De altfel, locul respectiv este cunoscut ca fiind teritoriul unei haite de câini foarte agresivi. Brăilenii acuză faptul că aceştia aparţin unei ferme situate în apropierea şoselei, fiind lăsaţi liberi în timpul nopţii de paznicii unităţii. Dacă se va dovedi acest lucru, proprietarii fermei riscă pedepse penale, inclusiv cu închisoarea, deoarece îşi lasă câinii nesupravegheaţi pe domeniul public.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite