Avalanşă de şoferi beţi surprinşi în trafic de poliţiştii brăileni. Unii dintre ei nu aveau permis şi au refuzat recoltarea de probe biologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Oamenii legii au depistat patru şoferi care au consumat cantităţi apreciabile de alcool înainte de a se urca la volan, aceştia fiind cercetaţi acum pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe 30 august, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Brăila l-au oprit pentru control pe un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului. ”Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,97 mg/l”, a declarat subinspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Pe 1 august, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Brăila l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Tichileşti, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii de domiciliu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,80 mg/l.

Cei doi şoferi au fost conduşi la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestora, poliţiştii au deschis dosare penale pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Brăila l-au oprit în trafic, pe un brăilean, în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea o maşină pe Aleea Margaretelor, din municipiu. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu etilotestul, însă acesta a refuzat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând şi prelevarea acestora. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru refuz al prelevării de mostre biologice.

Tot pe 1 august, poliţiştii l-au depistat în trafic pe un brăilean, în vârstă de 21 de ani, din Însurăţei, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Bărăganul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,85 mg/l.

Totodată, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tânărul s-a ales acum cu dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite