UPDATE Un autocar cu 38 de turişti s-a răsturnat în apropiere de Brăila. Doi copii şi un adult au murit, 28 de persoane sunt rănite

UPDATE Un autocar cu 38 de turişti s-a răsturnat în apropiere de Brăila. Doi copii şi un adult au murit, 28 de persoane sunt rănite

Zeci de maşini de intervenţie au fost mobilizate la locul accidentului FOTO Florentin Coman

Un autocar s-a răsturnat pe şoseaua Brăila - Galaţi, într-o curbă din satul Baldovineşti. Accidentul a avut urmări deosebit de grave, fiind implicate 38 de persoane. Doi copii şi un adult au decedat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.30 Şapte dintre pasageri au avut răni minore şi nu au necesitat spitalizare, motiv pentru care au fost cazaţi la internatul Colegiului „Edmond Nicolau“. Dintre restul pasagerilor, 22 au fost duşi la Spitalul Judeţean Brăila, iar 6 au fost duşi la Galaţi.

UPDATE 12.40 Una dintre cele trei victime a fost strivită sub autocar. Trupul acesteia a fost găsit în momentul în care autovehiculul răsturnat a fost repus pe roţi.

UPDATE 11.50 "Autocarul era înmatriculat în Turcia, în faţă se aflau doi şoferi de origine turcă şi 36 de pasageri din Republica Moldova. Doar şapte persoane au scăpat nevătămate. Trei persoane au decedat", a precizat lt. col. Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

UPDATE 11.25 Ultimele informaţii arată că în accidentul foarte grav de circulaţie şi-au pierdut viaţa trei copii, dintre care doi fraţi, cu vârste de 14 şi 16 ani, frate şi soră. Unul dintre pasageri a declarat că autocarul circula cu viteză prea mare în condiţiile asfaltului umed. În acelaşi timp, martorii descriu imagini terifiante. "Ne-am speriat foarte tare. S-a întâmplat într-un moment. Toată lumea ţipa. Se auzeau strigătele copiilor. A fost groaznic. Au căzut cadavrele peste mine, că erau lângă mine. Plângeau mamele că nu-şi găseau copiii", a declarat pentru infobraila.ro un tânăr de 30 de ani rănit în zona capului.

Numeroase echipaje de la Ambulanţă, SMURD, descarcerare şi poliţie au fost mobilizate la locului accidentului. Din cauza numărului mare de răniţi, autorităţile din Brăila au cerut ajutor la Galaţi. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a anunţat în cursul unei intervenţii telefonice la B1, că a trimis spre Brăila trei elicoptere pentru a ajuta la transportul răniţilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Camelia Bucur, autocarul cu 36 de turişti din Republica Moldova s-a răsturnat într-o curbă, pe E 87, în zona localităţii Baldovineşti, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum.

Peste 10 ambulanţe şi trei maşini de pompieri au ajuns la locul accidentului.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul - Bucureşti - Chişinău. Din cauza numărului mare de persoane implicate, autorităţile au decretat cod roşu de intervenţie, procedură aplicată în cazul unui accident cu cel puţin 10 răniţi.

Traficul în zona accidentului este blocat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: