Autobuze turceşti pentru societatea de transport public din Brăila. Primele 10 vin chiar până la sfârşitul lunii iulie

Autobuze turceşti pentru societatea de transport public din Brăila. Primele 10 vin chiar până la sfârşitul lunii iulie

FOTO Arhiva Adevărul

În total vor fi cumpărate 20 de autobuze moderne, de capacitate mică şi medie. Licitaţia a fost adjudecată de compania „Anadolu Automobil Rom”, importatorul în România al mărcilor Isuzu şi Karsan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până la sfârşitul lunii august, pe străzile Brăilei vor apărea 20 de de autobuze noi, moderne. Societatea de transport public „Braicar” a anunţat că a semnat actele, ca autoritate contractantă în procedura de licitaţie, pentru 20 de autobuze noi.

Licitaţia a fost câştigată de unicul ofertant „Anadolu Automobil Rom” (importatorul în România al mărcilor Isuzu şi Karsan), care va livra mijloacele de transport în două etape, termenul final prevăzut în contract fiind 31 august 2017.

Potrivit primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, furnizorul s-a angajat să aducă maşinile ceva mai devreme decât este stabilit în contract

„Contractul de achiziţie pentru cele 20 de autobuze de mică şi medie capacitate a fost deja semnat. Potrivit condiţiilor din contract, primul lot de 10 autobuze ar trebui adus la Brăila în maxim 30 de zile, iar al doilea lot, în alte 30 de zile. Ofertantul ne-a promis că va aduce mai repede autobuzele, primul lot, undeva în a doua jumătate a lunii în curs, iar al doilea, în prima parte a lunii august. Lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă nu ar fi existat acea contestaţie care a întârziat cu aproximativ o lună livrarea. Dacă nu era contestaţia, am fi avut demult autobuzele aici, la Brăila”, a declarat primarul.

Amintita contestaţie a fost făcută de importatorul în România al mărcii BMC (British Motor Corporation), însă Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor le-a respins acţiunea ca nefondată. Ulterior, contestatarii au ales să nu meargă la instanţă cu acest litigiu, context în care s-a trecut la atribuirea contractului către unicul ofertant la licitaţie.

Valoarea totală a achiziţiei este de 8,3 milioane de lei, fără TVA (circa 1,8 milioane de euro). Banii sunt asiguraţi din bugetul Consiliului Local Brăila care, în cursul lunii aprilie a acestui an a aprobat majorarea capitalului „Braicar” cu suma amintită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările