Au fost identificaţi atacatorii în stil mafiot de la Brăila. Sunt capii unui clan interlop

Au fost identificaţi atacatorii în stil mafiot de la
Brăila. Sunt capii unui clan interlop

Membrii clanului Băncuţă care au participat la atac Foto: obiectivbr.ro

Poliţiştii i-au identificat pe doi dintre indivizii care au atacat ieri cu sabia un tânăr în centrul Brăilei. Aceştia sunt Ionel Băncuţă, zis Oaie, şi Stivensen Băncuţă, iar atacul de ieri este, se pare, o reglare de conturi cu o grupare interlopă rivală, clanul Şaim, din care face parte bărbatul atacat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii brăileni au reuşit să stabilească rapid identitatea indivizilor care au atacat ieri în stil mafiot un bărbat de 25 de ani în Brăila. Este vorba de Ionel Băncuţă, zis Oaie, şi Stivensen Băncuţă, capii clanului Băncuţă, care sunt în conflict se pare cu membrii unui alte grupări interlope, clanul Şaim, specializat în furturi.

Tânărul atacat, Cezar Şaim, este membru al clanului amintit, iar gruparea condusă de familia Băncuţă a decis ieri să îşi regleze conturile în plină stradă cu  acesta. Imediat după ce ieşise de la Starea Civilă din Brăila, unde îşi declarase copilul, Cezar Şaim a fost atacat.

“Era plin de sânge, l-au tăiat cu o sabie, este şi teaca jos, acolo, lângă maşini. Erau vreo două persoane care l-au lovit pe tânăr, mai grav a fost că una a dat cu sabia. A venit ambulanţa, rănitul este acum în grija medicilor. Cine ştie ce au avut de împărţit. Una dintre maşini, nu ştiu dacă a victimei sau a agresorului avea număr de Bulgaria, cealaltă avea număr de România”, a declarat o femeie, martoră la cele întâmplate.

Tânărul atacat are tăieturi multiple, în zona feţei, umărului şi pe spate, însă, din fericire, rănile  nu sunt adânci şi nu i-au pus viaţa în pericol.

”Este vorba despre un pacient de 25 de ani, care a venit cu plăgi tăiate la nivelul regiunii mentoniere, umăr, braţ, torace, coapsă, prin agresiune. Este conştient, cooperează. Urmează să-i fie suturate rănile. Pacientul prezintă nişte plăgi superficiale pe membrul toracic drept, coapsa stângă, hemitorace stâng posterior şi obraz drept. Viaţa nu îi este pusă în pericol. Plăgile au fost suturate, sângerarea oprită. Nu necesită internare. Plaga de la obraz e mai urâtă”, a declarat medicul Alina Neacşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Brăila.

Suspecţii au fost duşi de poliţişti la audieri, urmând să se ia măsurile legale care se impun faţă de aceştia. “În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta”, a declarat Laura Dan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

citeste totul despre: