Atenţie, poliţiştii ies cu mic cu mare în stradă şi pun şi radarele la treabă!

Atenţie, poliţiştii ies cu mic cu mare în stradă şi pun şi radarele la treabă!

10 radare vor acţiona pe drumurile din judeţul Brăila. FOTO: ADEVĂRUL

Poliţiştii de la Serviciul Rutier vor asigura şi astăzi fluenţa traficului rutier pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave. Aceştia vor fi sprijiniţi şi de poliţişti de la ordine publică, în special, în mediul rural, pentru asigurarea flunţei traficului rutier, dar şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ei vor acţiona în traficul rutier cu 10 autospeciale cu aparatura de înregistrare video din dotare.
 
Poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, în vederea prevenirii evenimentelor grave şi combaterii încălcării regimului legal de viteză, fiind monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice, celelalte aglomerări urbane şi sectoarele de drum spre punctele de trecere a frontierei.
 
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. 
 
"Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România", a declarat ipp Jenel Sogor, purtător de cuvânt IPJ Brăila.
 
 
Conducătorii auto vor fi informaţi permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R..
 
Pentru o călătorie în siguranţă, poliţiştii de la Poliţia Transporturi acţionează atât în trenurile de călători, cât şi în gări.
 
Poliţiştii de la transporturi vor patrula în trenurile de călători, cu precădere în cele de pe rutele dinspre staţiunile montane şi litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.
 
"Poliţiştii sfătuiesc călătorii să fie atenţi atunci când urcă pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victimă a celor care fură din buzunare. Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dumneavoastră, atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!", a declarat ipp Doru Stăncună, din cadrul Poliţiei Rutiere Brăila.
 
Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje.
 
"Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi", se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.
 
citeste totul despre: