Atac la vârful Parchetului din Brăila: Un prim-procuror a fost ameninţat cu moartea timp de 8 ani, prin cărţi poştale şi scrisori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un recidivist-sadea şi-a făcut un obicei din a trimite cărţi poştale şi scrisori prin care îl ameninţa cu moartea pe procurorul care îl anchetase şi arestase. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi l-a trimis în judecată pentru ultraj, după ce i-a expediat scrisori Georgicăi Ciuciumiş, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Caz unic în istoria magistraturii din Brăila. Ionel Comoraşu a stabilit un adevărat record în materie de ameninţări cu moartea. Timp de opt ani, a expediat pe adresa magistratului cărţi poştale prin care o înjura şi o ameninţa cu moartea.Individul a trimis o carte poştală chiar din Braşov. El era recidivist, mai fusese încarcerat tot pentru furturi calificate. Fapta pentru care l-a arestat procuroarea este un furt calificat. A luat banii unor tineri care se întorceau de la mare, în tren.

UPDATE Premieră în România: Vicepreşedintele Judecătoriei din Brăila a demisionat în semn de protest faţă de sistem

Povestea a început în 2001, când Georgica Ciuciumiş, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei, l-a audiat pe Comoraşu pentru furt calificat, iar ulterior l-a arestat. Individul a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare.

Procurorul Georgica Ciuciumiş le-a declarat anchetatorilor că nu a păstrat cărţile poştale prin care primise astfel de ameninţări. Abia în 2009 magistratul a decis să pună capăt coşmarului şi a formulat plângere penală.

„Fusese arestat pentru că a furat bani de la nişte tineri, din tren. Pe perioada detenţiei lui, în dosarul respectiv, am mai primit înscrisuri dar nu le-am dat atenţie. A continuat. Am formulat plângere când am primit o carte poţtală de la Braşov. S-a făcut expertiză şi s-a constatat că este scrisul lui", ne-a spus Georgica Ciuciumiş.

CITEŞTE DIN BRĂILA ŞI:

Puşcăriaşii-actori din "Eu când vreau să fluier, fluier" nu au fost lăsaţi să mănânce şi să bea după premieră (VIDEO/FOTO)

A vrut la detectorul de minciuni, dar s-a răzgândit

În urma efectuării testului grafoscopic, s-a constatat că scrisul de pe cartea poştală îi aparţine lui Ionel Comoraşu, dar acesta nu a recunoscut că ar fi trimis-o. Bărbatul le-a declarat oamenilor legii că în perioada 20.10.2009-14.12.2009 a fost plecat din România şi a cerut să efectueze testul poligraf (detector de minciuni).

Când a fost vorba să fie testat, Comoraşu s-a întors la 180 de grade şi a refuzat să îl mai facă.

Astăzi, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi l-a trimis în judecată pe Ionel Comoraşu sub acuzaţia de ultraj", a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al instituţiei. Bărbatul riscă să stea următorii doi ani în spatele gratiilor.

„O ameninţare directă la adresa mea"

Cazul este singular în istoria magistraturii din Brăila.

„Nu am mai avut asemenea probleme, cu alţi indivizi pe care i-am audiat. Consider că a fost o ameninţare directă la adresa mea ca procuror şi ca om. Aşteptăm ca instanţa să decidă în ceea ce-l priveşte", ne-a declarat Georgica Ciuciumiş, acum, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Ultimul martor: „Am văzut cum erau executaţi evreii!”/Află de aici povestea celui care a purtat uniforma militară 45 de ani

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite