Aproape o tonă de fructe şi legume confiscate de poliţişti. Şoferii care le transportau nu aveau acte de provenienţă

Aproape o tonă de
fructe şi legume confiscate de poliţişti. Şoferii care le transportau nu aveau
acte de provenienţă

Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi, de 34 şi 44 de ani, s-au ales cu amenzi usturătoare şi au rămas fiecare fără sute de kilograme de fructe şi legume după ce nu au putut dovedi că au intrat legal în posesia mărfii.

Pe 9 noiembrie, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică Brăila l-au oprit în trafic, pe bulevardul Dorobanţilor, pe un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Brăila, în timp ce transporta, cu ajutorul unui vehicul, cantitatea de 632 de kilograme de legume, fără a deţine documnte de provenienţă pentru acestea.

De asemenea, în jurul orei 10,40, poliţiştii l-au depistat, în aceeaşi zonă, pe un alt bărbat, în vârstă de 44 de ani, din oraşul Însurăţei, care transporta cantitatea de 276 de kilograme de fructe şi legume.

”În ambele cazuri, marfa a fost ridicată în vederea confiscării şi predată, pe bază de     proces-verbal, unei societăţi comerciale de profil, în vederea valorificării”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Cei doi brăileni au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: