Aproape jumătate dintre infracţiunile comise în judeţul Brăila sunt furturi, înşelăciuni, distrugeri şi tulburări de posesie

Aproape jumătate dintre
infracţiunile comise în judeţul Brăila sunt furturi, înşelăciuni, distrugeri şi
tulburări de posesie

Foto: arhivă Adevărul

Infracţiunile îndreptate împotriva persoanei, însemnând loviri şi alre violenţe, vătămări corporale, lovituri cauzatoare de moarte şi omoruri ocupă locul al doilea, într-un procent de aproape 40% din totalul faptelor comise în judeţul Brăila.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unei analize efectuate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, 43,41% din totalul infracţiunilor sesizate reprezintă infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului, fiind urmate de infracţiunile îndreptate împotriva persoanei, care reprezintă 38,28% din total.

Vestea bună este că infracţiunile contra patrimoniului au înregistrat o scădere faţă de anul precedent, fiind înregistrate 4.040 de astfel de fapte, cu 412 mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut (4.452), ceea ce reprezintă o scădere cu 9,25%.

”Pe genuri de infracţiuni, s-a constatat un trend descendent şi la infracţiunile de furt, cu 212 fapte (-8,14%), la infracţiunile contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, cu 171 de fapte (-23,30%) şi la distrugeri şi tulburări de posesie (-46%, respectiv -4.31%)”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Au fost înregistrate scăderi şi la faptele de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, ameninţare, viol, şantaj, rele tratamente aplicate minorului şi vătămare corporală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: