ANPA susţine că nu braconajul ci apa prea rece ţine scrumbia departe de plasele pescarilor autorizaţi

ANPA susţine că nu braconajul ci apa prea rece ţine scrumbia departe de plasele pescarilor autorizaţi

Primăvara aceasta, pescarii brăileni nu au prins scrumbii aproape deloc  FOTO Florentin Coman

Motivul pentru care scrumbia a lipsit din meniul tradiţional de Florii din anul acesta nu este legat de braconajul intensiv ci de starea vremii. Aceasta este explicaţia oficială a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură la întrebarea „De ce nu se prinde scrumbie în Dunăre la fel ca în anii trecuţi?”.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Datorită variaţiilor mari de temperatură din această perioadă, migraţia anuală a scrumbiei din Marea Neagră pe Dunăre şi braţele sale a întârziat în acest an. O temperatură constantă a apelor Dunării de 10 -12 grade Celsius va permite migraţia acestei specii pe Dunăre şi braţele sale", precizează George Gherghişan, preşedintele ANPA Bucureşti.

Acesta a ţinut să menţioneze şi perioadele de prohibiţie la pescuitul scrumbiei din acest an. "Conform prevederilor Ordinului nr. 83/2014 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2014, art. 6, prohibiţia pescuitului în scop comercial, familiar şi recreativ/sportiv a scrumbiei de Dunăre se stabileşte astfel: pe sectorul Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, mila marină 43, pe o durată de 10 zile, în perioada 18 aprilie - 27 aprilie inclusiv.

Pe sectorul Dunăre şi braţele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, kilometrul fluvial 238, pe o durată de 21 zile, în perioada 21 aprilie - 11 mai inclusiv; pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Gura Timocului, km 845,6, pe o durată de 30 de zile, în perioada 5 mai - 4 iunie inclusiv", precizează preşedintele ANPA.

Citiţi şi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: