Angajat de la Penitenciarul Brăila, confirmat cu COVID-19. Pacientul lucrează la dispensarul puşcăriei

Angajat de la Penitenciarul Brăila, confirmat cu COVID-19. Pacientul lucrează la dispensarul puşcăriei

FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, angajatul a purtat permanent echipament de protecţie, sursa de infecţie fiind, cel mai probabil, în afara instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că, miercuri, 5 august 2020, un angajat al Penitenciarului Brăila a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Instituţia a precizat că poliţistul de penitenciare a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul medical, cu purtarea  corespunzătoare a echipamentului de protecţie.

„Măsurile de intervenţie respectă conduita stabilită prin Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă şi vizează efectuarea de verificări pentru stabilirea contacţilor, dezinfectarea spaţiilor de lucru, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor şi monitorizarea stării de sănătate a persoanelor custodiate. De altfel, controlul medical nu a relevat simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate”, a arătat ANP.

Instituţia a mai precizat şi că administraţia locului de deţinere aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Brăila şi nu există cazuri de infectare prin deţinuţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările