Anchetă: Piromanul criminal riscă puşcăria pe viaţă/Vezi aici ce declarații a dat anchetatorilor brăileni

Răduţ Pimon şi-a schimbat declaraţiile, afirmând că iubita sa şi-ar fi dat singură foc. Crima conjugală, petrecută în luna mai, în cartierul Chercea, le dă bătăi de cap anchetatorilor. Expertizat din punct de vedere psihiatric, Răduţ Pimon, 42 de ani, a fost găsit întreg la minte.

Bărbatul care, fără remuşcări, a vărsat o sticlă de terpinol peste soţia sa le-a spus anchetatorilor că, de fapt, consoarta şi-ar fi dat singură foc.

„Iniţial, a recunoscut, apoi a declarat că victima s-ar fi incendiat singură. Victima a suferit arsuri de gradul III pe 40 % din suprafaţa corpului şi a decedat la Bucureşti. Autorul se află în arest preventiv, mandatul urmând să expire pe 15 august. Încă nu am primit raportul medico-legal al autopsiei", a precizat procurorul Marinela Coşniţă.

Incredibil: Criminal periculos prins cu câinele poliţist Lax/Află de aici povestea polițiștului cu blană

Omor cu cruzime

Culmea, Răduţ Pimon a fost expertizat de către o comisie de psihiatri a INML „Dr. Mina Minovici" Bucureşti şi a fost găsit cu „tulburări de personalitate de tip instabil". Are, însă, discernământ şi poate aprecia critic consecinţa faptelor comise.

Drama s-a petrecut pe fondul consumului de alcool. Scos din minţi, Pimon a luat o sticlă cu terpinol, a golit-o peste soţie, apoi i-a dat foc. Mariana Lungu a murit după o lună de chinuri, în la Spitalul de „Arşi" din Bucureşti.

Avea capul, gâtul, toracele, pieptul şi mâinile arse, adică aproape jumătate din suprafaţa corpului. Asasinul s-a ars şi el pe mâini, când a aprins chibritul.

Iniţial, conform legiştilor, Mariana avusese nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale. Autorul riscă puşcăria pe viaţă, pentru omor deosebit de grav (prin cruzime).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: