Anchetă penală după ce un jandarm din Brăila a luat pistolul unui poliţist şi a tras un glonţ în podea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pistolul era armat şi nu era asigurat FOTO Arhivă Adevărul/IGPR
Pistolul era armat şi nu era asigurat FOTO Arhivă Adevărul/IGPR

Se pare că incidentul s-a produs ca urmare a unei glume proaste. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă jandarmul şi poliţistul implicaţi riscă pedepse drastice.

Procurorii militari cercetează un incident armat bizar produs în judeţul Brăila. Un jandarm care urma să intre în serviciu a luat de pe masă pistolul unui poliţist şi a tras un foc în podea. Atât poliţistul cât şi jandarmul sunt vizaţi de anchetă.

Potrivit IPJ Brăila, poliţistul implicat lucrează din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei şi s-a prezentat la sediul Poliţiei pentru a intra în serviciu şi a-şi ridica armamentul din dotare.

El a primit pistolul şi l-a aşezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea acestuia, moment în care un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou şi ar fi executat accidental un foc în podea.

Se pare că ambii protagonişti au încălcat legea în acest caz. Poliţistul pentru că a lăsat arma pe masă armată şi neasigurată, iar jandarmul pentru că a folosit-o fără drept. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

„Poliţiştii au întocmit actele procedurale pentru infracţiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar Bucureşti, circumscripţia Constanţa, urmând a fi soluţionat conform prevederilor legale. De asemenea, faţă de poliţistul în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi luării măsurilor legale în acest sens”, a transmis IPJ Brăila.

Vă recomandăm şi:

Împuşcat mortal în gât, în propria maşină. Ipoteze: crimă sau sinucidere

Răfuială cu pistoale cu bile între cumnaţi. Unul dintre ei a ajuns la spital, rănit în zona capului

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite