Anchetă: Criminalul surdo-mut de la Brăila a fost condamnat definitiv

Anchetă: Criminalul surdo-mut de la Brăila a fost condamnat definitiv

Mihai Negoiţă în momentul reconstituirii

Procesul omorului care a îngrozit Brăila s-a încheiat în aceste zile, în Capitală. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus să execute 22 de ani de puşcărie, la aproape doi ani de la drama care a îndoliat oraşul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În august 2009, Elisabeta Dogărescu, inspector la Asociaţia Surzilor şi interpret autorizat, a fost măcelărită de Mihai Negoiţă, zis "Mutu". Criminalul a desfigurat-o pe femeie cu o sticlă goală de şampanie.

Cu toate că procurorii brăileni solicitaseră pedeapsa pe viaţă, trei instanţe judecătoreşti au decis, succesiv, ca "Mutu" să execute 22 de ani de închisoare şi 9 ani de pedeapsă complementară, constând din interzicerea unor drepturi civile.

"Arestat pe 2 septembrie 2009, autorul omorului a fost condamnat, pe 6 octombrie acelaşi an, la 22 de ani de închisoare, de către Tribunalul Brăila. Atât inculpatul, cât şi Parchetul au declarat apel împotriva hotărârii, însă Curtea de Apel Galaţi a respins ambele apeluri. Pe 10 mai 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul procurorilor, iar pedeapsa iniţială, pronunţată la Brăila, a rămas acum definitivă", a precizat purtătorul de cuvânt al instanţei brăilene, judecător Vasilica Roş.

Filmul asasinatului

În vârstă de 34 de ani, Mihai Negoiţă, zis "Mutu", a ucis-o cu cruzime pe Elisabeta Dogărescu - a cărei fiică tocmai intrase la Medicină, la Timişoara -, în ziua de 26 august 2009.

Criminalul i-a sustras victimei tichetele de masă şi două telefoane mobile.

După implicarea SRI-ului şi a celor mai buni criminalişti brăileni, "Mutu" a fost înfundat de probe. Urmele adidaşilor lui Negoiţă au fost găsite în balta de sânge de la locul crimei. La domiciliul asasinului, s-au găsit hainele stropite cu sângele victimei, precum şi bonurile de masă sustrase.

Agresorul mai fusese condamnat, fiind recidivist cu o "coadă" de 937 de zile de închisoare.

Telefoanele femeii ucise fuseseră vândute de "Mutu" în Racoviţa, cu 50 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările