Anchetă: Autorii a două crime perfecte de la Brăila sunt în libertate/Vezi aici povestea morții doctoriței Mariana Negoiță

Ucigaşul doctoriţei Negoiţă şi acela al taximetristului scapă nepedepsiţi. Omorurile se prescriu. O doctoriţă de succes, un taximetrist şi un om de afaceri au fost ucişi la Brăila, în decurs de 15 ani, cauzele fiind înregistrate cu autori necunoscuţi. Doi dintre cei trei vor fi absolviţi de vină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă au existat „crime perfecte", Brăila se poate lăuda că are înregistrate trei. Sute de anchetatori s-au străduit, în decursul anilor, să adune probe şi să identifice autorii, însă, în mai puţin de un an, doi dintre ei vor scăpa, definitiv, de acuzaţii.

Fără rezultat

„Dacă stai să te gândeşti, cel puţin în cazul Marianei Negoiţă, a fost «crima perfectă», având în vedere că, în 15 ani, Poliţia şi Parchetul au făcut cercetări asidue, iar dosarul a trecut prin mâna mai multor procurori criminalişti, care au analizat în profunzime probele", a precizat procurorul Marinela Coşniţă, de la Parchetul de pe lângă Tribunal.

„S-a lucrat ca la carte"

Psihologul Poliţiei, Marian Taifas, specialistul care a interogat zeci de suspecţi cu ajutorul aparatului poligraf numai în cazul „Negoiţă", spune că asasinatul a fost comis de un ins furios, care vroia să se răzbune.

„Din ceea ce am constatat, pot spune că autorul era stăpânit de o furie extraordinară, o descărcare nervoasă. Culmea, numărul loviturilor de cuţit este egal cu anii de viaţă ai medicului pediatru, se pare, 53. E de admirat faptul că a reuşit să-şi ascundă atât de bine urmele. Din acest caz se pot învăţa multe, s-a lucrat ca la carte", a precizat psihologul.

Multă vreme, suspectul unu a fost soţul doctoriţei, Remus Negoiţă, medic veterinar. Procurorul criminalist Lucian Doxan, în prezent pensionat, a fost convins că acesta şi-a ucis soţia. Marian Taifas spune că Negoiţă „este un om admirabil, calculat, de la care ai ce învăţa".

„Legături dubioase"

Cu un an înainte de crima de pe strada Cojocari, un alt asasinat a cutremurat oraşul. Enache Stan, taximetrist particular, a fost găsit pe câmp, împuşcat cu un pistol artizanal. Fusese rudă prin alianţă cu doctoriţa.

Al treilea caz înregistrat cu AN la Brăila este cel al omului de afaceri băcăuan Lucian Băbuş, zis „Versace", care şi-a găsit moartea în 2003, într-un mod ce aminteşte de Mafia siciliană: ucis şi incendiat.

Dacă în cazul Negoiţă omorul „putea fi săvârşit de un bolnav psihic", în cazul Enache şi Lucian Băbuş s-a considerat că asasinatele au fost urmarea legăturii victimelor „cu persoane dubioase". Soţia taximetristului este în prezent căsătorită în Belgia, cu un cetăţean străin pe care-l cunoscuse bine şi victima.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: