American expulzat din România după ce s-a descoperit că nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale  de şedere

American expulzat din
România după ce s-a descoperit că nu a părăsit ţara la expirarea perioadei
legale  de şedere

Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr de 22 de ani, din Statele Unite ale Americii, a fost depistat cu şedere ilegală de către poliţiştii de imigrări din Brăila. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 de lei şi obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări-Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au efectuat, pe 20 mai, un control pentru prevenirea şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

”Cu această ocazie a  fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean din SUA, în vârstă de 22 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării”, au precizat reprezentanţii Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila.

În urma celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 de lei.

La ieşirea din ţară, pe numele său a fost instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în României, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: